Kenneln med spetskompetens​

Valpar

​Vi hoppas på shiba valpar under sommaren 2024.

Vi kommer att ha en underbar tik på 6 år för omplacering i april. Ej för avel. Hon är mkt snäll och fungerar bra med andra hundar.​

Vi tar endast emot besök från de som hälsar på sina valpar just nu.

Skicka gärna epost på info@novens-kennel.com om ni är intresserade av valp. Många skickar på olika meddelande sidor vilket gör att man lätt missar att svara.  Om ni inte har fått svar så skicka igen. Ni som står på väntelista skicka gärna då och då att ni fortfarande har intresse eller meddela om ni inte har det. Ibland har vi även vuxna hundar till salu, välkommen med förfrågan

​​

​​Det är ibland svårt att få tag på shiba valpar men ge inte upp, en shiba är värd att vänta på! Det är verkligen en underbar hund. 

Ibland har vi äldre hundar för omplacering.​

​Ring eller skicka epost vid intresse: 0707523989  0707520441  info@novens-kennel.com

Det är många som ringer och skriver på olika ställen. Vi har ingen möjlighet att ringa upp, det bästa är att skicka epost.

​​

​Hör gärna av er och berätta vad ni söker och vad ni vill ha valpen till. Vi är duktiga på att välja ut en valp som passar er. Vi lägger ner mycket tid på våra valpar och känner väl till varje valps egenskaper. Om ni vill stå med på en väntelista så glöm inte att meddela om läget ändras och ni inte längre ska stå kvar. Hör gärna av er då och då så vi vet om ni fortfarande är intresserade.

Många skriver och undrar vilken köplats de har. Vi förstår att man undrar och vill planera. Det är dock svårt att säga exakt vilken plats man har då många saker påverkar kön. Vissa väntar på en svart hane, några efter vissa föräldrar, någon kan bara ta valp viss tid, en annan vill ha en vit tik, någon har hittat valp och glömt meddela, någon har köpt annan ras etc - detta gör att när det finns valpar faller många bort. Det är också så att vi prioriterar alltid upp tidigare valpköpare som kommer tillbaka. Det kan dyka upp en uppfödare som vi gör ett byte med eller så vill vi själva behålla en valp. Det kan också vara så att vi tycker en viss kull/individ passar någon alldeles särskilt bra och då försöker vi ordna det. Med andra ord är det många saker som gör att vi aldrig säger  "du har plats 18".

​Novens Oshima 6v

​Att köpa valp

​När Ni köper valp från Novéns kennel möts Ni av en professionell, personlig och pålitlig kennel.

Ett valpköp hos oss innebär att vi står till ert förfogande med vår gedigna kunskap och erfarenhet. Oavsett om ni vill tävla, ställa ut eller bara ha en härlig kompis är ni lika välkomna att bli en i gänget.

Vi välkomnar er till våra träffar, om ni vill.

Våra valpar levereras alltid:​

  • Registrerade i Svenska Kennel Klubben
  • Veterinärbesiktigade inom en vecka
  • Id-märkta (chip)
  • Med dolda fel försäkring
  • Vaccinerade
  • Med SKK:s köpeavtal
  • Avmaskade
  • Med diverse utrustning, se valpleverans

​Kontakt med kenneln under valptiden

​Valparna föds:

​Ni ser på hemsidan att vi har valpar eller vi kontaktar er som anmält intresse. Ni kommer varje vecka att få bilder på valparna så att ni kan följa dem ända tills det är dags att hämta.Ni kommer att få diverse info hemskickat så ni kan läsa och förbereda i lugn och ro.

​Valptitt:

​Sker tidigast när valparna är 5 veckor gamla.  När valparna är 5 veckor börjar de bli mer "individer, rör sig mer och börjar bli riktigt roliga att titta på.

​Val av valp:

Att rätt valp hamnar hos rätt ägare är viktigt för oss. Där för vill vi att ni är öppna för att välja valp med vårt stöd. Allt eftersom valparna blir äldre visar de sin personlighet. Beslutet om vilken valp som passar vem bäst kan ta lite tid men är viktigt. Ni ska ju förhoppningsvis ha er nya familjemedlem i många år.

​Valpleverans:

​Valparna levereras tidigast vid 8 veckors ålder. Innan ni kommer har ni fått alla uppgifter för att kunna förbereda försäkring. De sista ni får är chipnumret som vi får när valpen varit hos veterinären. Vi rekommenderar gärna försäkringsombud. När ni hämtar er valp går vi igenom och fyller i SKK:s köpeavtal, tittar på veterinärbesiktningsprotokollet, pratar om vaccination, går igenom valpens registreringsbevis, informerar om det strikta hundägaransvaret, informerar om lämpliga utbildningsvägar för hund och ägare. Vi informerar om rasklubben och andra sociala medier om shiba. Ger råd om fortsatt försäkring, ordnar ägaranmälan till SKK och Jordbruksverket. Vi visar valpens chipnr och var chipet sitter. Vi tittar på skötselråd och matlista. Valpen får med sig koppel, halsband, leksak och en filt. Filten har en doft av mamma och syskon och fungerar som en trygghet under resan hem samt de första nätterna i valpens nya hem. Ni får med er matpaket från MERA PET FOOD som är den mat alla våra hundar äter.

Valpförberedelser

Vi försöker att på bästa sätt och på ett för hundarna naturligt sätt ta hand om valparna under deras första åtta veckor. När de lämnar oss ska de vara redo att flytta in hos sina nya familjer och att möta den stora världen.

0-2 veckor

Att hålla sig varm och att äta är det som är första prioritering för valparna under den här perioden. Därför ska tiken och valparna ges så mycket lugn och ro som möjligt. Att ligga nära varandra och få taktil beröring från syskon och tiken främjar kontakt och utveckling. Valparna tränar och utvecklar sin förmåga att finna föda. För valpen är kampen att ta sig fram till maten en viktig del av utvecklingen. Under den här perioden är det vårt ansvar att se till att tiken kan återhämta sig efter valpningen, att det är lugnt runt tiken samt att temperaturen är lagom så att valparna ligger tillsammans.

2-3 veckor

Nu börjar valparna se och höra. Alla valpar föds blinda och döva. Valparna tränar sin fysik genom att, stå, gå och kravla sig runt. Valpens sinnesstämning är relativt outvecklad men de tar emot intryck/information som tiken förmedlar genom sin sinnesstämning t.ex. rädsla, oro och aggressivitet. Det är alltså av yttersta vikt att tiken är i bra mental balans.

3-5 veckor

Det 21 dygnet är viktigt för valparna. Runt detta dygn hade det skett en stor förändring om valparna hade varit födda i det fria. Det hade då varit dags att för första gången ta sig ut ur lyan och möta livet utanför. Denna period är en av valpens

​präglingsperioder, den ska lära sig vilken art den tillhör och i den vilda flocken hade valpen nu fått träffa de övriga flockmedlemmarna. Valpen har nu blivit nyfiken och söker kontakt. Nu börjar vi tillbringa mycket tid med valparna och vi låter er valpköpare komma och titta för första gången.

Valparna leker med varandra och visar många sociala beteenden. De är vaksamma på allt som sker och är beredda att fly i säkerhet om de blir rädda. Det hänger ihop med den vaksamhet som hade krävts för livet i det fria med alla faror som lurar utanför lyan. Vi är därför extra försiktiga under denna period med höga ljud och häftiga rörelser som kan skrämma valparna. Vi börjar också umgås med valparna var för sig. De får smaka på valpmat för första gången.

5-8 veckor

Dofter börjar bli viktiga för valparna och nu får de börja leta godis tillsammans och var för sig. Valpens intresse för att utforska och undersöka är stort. Vi tar med valparna till nya miljöer och de får träffa olika människor och djur. De får även ta sig igenom små hinderbanor där det blir miljöträning.
Vi tränar också på att åka bil, gå i koppel, klippa klor, bada, stå på bord, ja alla former av hantering.
Valpen är vid 8 veckors ålder van att äta valpfoder.

Att åka på utställning

Det är många som frågar vad man ska träna på inför utställning. Det viktigaste är att vänja hunden vid att andra kan ta i den och känna över den samt titta på tänderna. Träna hunden att stå stilla och bekvämt på ett bord och låt någon annan känna på den. Träna även så hunden kan visas i trav samt stå stilla när man ställer upp den så snyggt man kan. Man får använda godis och leksaker dock är påverkan utanför ringen inte tillåten, det kallas dubbelhandling. Du kan alltså inte låta någon annan locka på hunden utanför ringen. Det är smart att komma i god tid så hinner hunden vänja sig och man hinner se vad domaren vill att man ska göra i ringen. Vi använder alltid speciella utställningskoppel så att man inte kommer med en jättebred rem eller sele.

Det är roligt att åka på utställning. Hunden får en mycket bra miljöträning och man själv träffar trevliga människor. Alla uppfödare blir glada om man någon gång vill visa sin hund. Det är dock inget vi kräver men vi hjälper gärna till om ni vill prova.

Adress

Novens Kennel

Vellinge Väster Byaväg 113

235 91 Vellinge

Kontaktinformation
Tel.: +46(0)707523989  0707-520441
E-mail: info@novens-kennel.com