Kenneln med spetskompetens​

​2009

2009-12-31

Totalt fick vi 18 nya championat under året.

2009-12-27

Årets 12 topp placerade akitor

Hanar

1. NovensGenji

4. Novens Itashi

5. Novens Jakura Gorro

7. Novens Eiryu Go

12. Novens Gaibun

Tikar

2. Novens Ise Zakura

6. Novens Kokoro Mika

7. Novens Jun-Aki

12. Novens Jinarushicki Go

Årets Uppfödare: Novens kennel

2009-12-22

Takara är dräktig

Nu är vi helt säkra på att det ska bli valpar mellan Ch Novens Takara och Ch Stämmlocks Etsuo. Valparna är beräknade till 15 januari 2010.

2009-12-22

Shiba träff för våra valpköpare i januari 2010

Söndagen 24 januari klockan 13.00är det dags för shiba träff i Malmö. Vi kommer att vara inomhus i en stor lokal och på dagen program är det, miljöträning, socialträning, utställningsträning och fika. Den som inte vill träna utan bara fika är förstås också välkommen. Passa på att träna inför utställningen i Malmö i mars.

Medtag, fika, utställningskoppel om ni har samt lite av er hunds favorit godis.

Anmäl genom att maila oss på info@novens-kennel.com så skickar vi en vägbeskrivning. Ring eller maila vid frågor. VÄLKOMNA

2009-12-20

Takara är årets shiba, både på Shiba No Kais lista och på shiba info!!

Shiba No Kai 10 i topp 2009

1. Novens Takara

2. Arctic Trails Benito - en son till Novens Arashi Go

3. Seiichi-Sigge - en son till Novens Tejina.

4. Chonix Cho-Nixa- en dotter till Novens Juuyoubunkazai at Chonix.

5. Rollicks Amber Glow

6. Chonix Chiyuu-Aito -en son till Novens Juuyoubunkazai at Chonix

7. Mara-Shimas King of Hearts vår "Hubbe".

8. Stämmlocks Etsuo

8. Tenko av Enerhaugen

9. Explorers Miyuki

9. Explorers Venihime

10. Novens Lazaro

Shiba Info 2009 10 i topp

1. Novens Takara

2. Arctic Trails Benito - en son till Novens Arashi Go

3. Seiichi-Sigge - en son till Novens Tejina.

4. Chonix Cho-Nixa- en dotter till Novens Juuyoubunkazai at Chonix.

5.Chonix Chiyuu-Aito -en son till Novens Juuyoubunkazai at Chonix

6. Novens Lazaro

7.Rollicks Amber Glow

8. Novens Tejina

9.Mara-Shimas King of Hearts vår "Hubbe".

10. Taichung Classic Design

Ett helt fantastiskt resultat för oss och vi våra valpköpare och shibavänner!

2009-12-13

Helsinki Nordisk vinnare

35 shiboroch Takara blev tvåa igen och nu finsk champion. Kimi fick exellent men inte topp fyra placering. Maria E och Shiro slog till med en ny utmärkt andra plats.Det hela blev en trevlig och lyckad resa och vi kommer gärna tillbaks till Finland. Dock vill jag inte ha en hytt under bildäck nästa gång. Det var småläskigt...​

​Takara i Helsingfors

2009-12-12

Helsinki Finsk vinnare

​39 shibor anmälda i en väldigt trång hall. Parkeringsplatserna var slut och det mesta kändes kaos när vi äntligen kom fram till vår ring. Tack vare trevliga shiba människor blev dagen ändå bra till slut. Takara blev tvåa av alla tikar och Kimi fyra. Så det kändes riktigt bra i den konkurrensen. Takara var inte lika pigg som hon brukar och jag hoppas det beror på små shibor...Bland akitorna blev Such Nuch Jww-08 Novens Itashi "Shiro" tvåa och därmed finsk samt nordisk champion. Stort GRATTIS till Maria Engberg.

Such Nuch Finuch Norduch JWW-08 Novens Itoshi​

​2009-12-12

SKK Stockholm

Både Bir och Bim för mycket raskunniga Liz-Beth Liljeqvist känns väldigt bra. Bir blev Maria Spetzs Ch Novens Genji som förmodligen är årets mestvinnande akita! Stort grattis Maria! Bim gick till Novens Ise Zakura som också fick sitt championat! Jättegrattis och bra jobbat Helene!

Helene och Ise.​

​2009-11-29

Norsk vinnarutställning i Lilleström

​Den här gången gick resan till Norge och 4 shibor var med i bilen. Bland allahanar blev "Hubbe" andra bästa hane och vi var förstås väldigt nöjda. Kimi fick CK och Takara blev återigen BIR. Den här gången bland 39 anmälda shibor. Hon blev också norsk, nordisk och internationell champion samt fick vinnartiteln Nv-09. Novens Lazaro var på plats och visades fram till fjärde bästa hane av Lennart. Stort grattis till er. Även bland akitorna gick BIR rosetten till en Novens hund. Det var Marias vackra Genji som igen visade sig strålande. Grattis Maria. Lilla Mishima fick åka med på resan och skötte sig alldeles utmärkt. Det var en lång väg hem, men upprymda och glada gick det lätt att köra hela vägen till Malmö. Nästa resa blir till Finland, då tar vi med Takara och Kimi.

Bir Novens Takara och Bim Asa No Kuroteru Go av Enerhaugen​

2009-11-18

Valparna har fått mycket miljöträning idag. Bland annat har alla fått vara själva med de vuxna hundarna i köket. Några bilder finns i shibagalleri 3.

2009-11-15

Shibapromenad på Svedberga kulle med cirka 20 shibor. En mycket trevlig dag med

promenad och korvgrillning. Det var perfekt för vår Mishima att få miljöträning. tack till Helene Lundin som ordnade allt.

2009-11-14

Vi gratulerar våra valpköpare och vänner Anneli och Lennart som gifte sig i Ludvika den 28/10. Med på bröllopet var förstås Lazaro och Tixy!

2009-11-08

Herning Dansk VinnarutställningTakara blev BIR igen och fick titeln Dansk vinnare 2009!! BIM och Dansk vinnare 2009 blev brodern Takashi Gitsune. Det kändes verkligen kul att se de båda kullsyskonen som danska vinnare! De är riktigt lika i typ. Grattis till Takas ägare kennel Porskaerlund. Hubbe tog ännu ett cert och blev tredje bästa hane. Även denna dag fick ett otroligt avslut när Takara tog ännu en grupplacering och slutade som BIG-4. Efter två hektiska och långa dagar var det ett

mycket nöjt gäng som styrde bilen åter mot Sverige. Nästa utställningsresa blir till Oslo.

​Syskonen som Bir och Bim

2009-11-07

Herning

​Takara blev BIR med CACIBoch fick sittdanska championat, Kimi blev andra bästa tik. Hubbe fick cert CACIB och blev BIM, andra bästa hane blev Novens Takashi Gitsune som är Takaras bror. Ett fantastiskt resultat i rasringen. Dagen blev ännu mer fantastisk när den avslutades med BIG-2 för Takara.

2009-11-01

Valpbilder i shibagalleri 3.

2009-10-31

Växjö

​Takara gjorde comeback efter valpledighet och blev BIR. Hon var även uttagen i semifinal i gruppen. Syster Kimi blev andra bästa tik. Hubbe var också med och fick CK och R plats i bästa hanhundskl. En lyckad resa. Vi träffade också underbart söta valpen Novens Chiran som miljötränade i tipshallen. Grattis till akitan Genji också som blev 2 bhkl.

2009-10-24

Halmstad

BIR och BIG-4 valp blev shiban Novens Chubu Itoh. Grattis igen Itoh och familjen Nilsson.

2009-10-19

Ny bilder på Wilmas/Hubbes valpar under shiba galleri 3. Valparna är nu 11 dagar.

2009-10-18

Idag har Mishima varit på lite miljöträning. Ett bra ställe att träna valpar på tycker jag är stora parkeringsplatser vid köpcentrum. Vi åkte till Svågertorp idag. Bara att gå in i stora varuhus är en upplevelse för en liten valp.

​Mishima 3,5 månad

​Miljöträning på parkeringsplats

​Inne på Stadium, läskigt golv...

​Balansövning

​Äntligen en trevlig affär -Arken Zoo

2009-10-11

Limhamn

Nu finns bild på Wimas och Hubbes valpar under "valpar".

2009-10-08

Limhamn

Nu har Wilma och Hubbe fått valpar. Det blev 6 st röda valpar, 4 hanar och 2 tikar.

2009-10-04

SSUK Sundsvall

BIR igen för vackra SUCH NUCH JWW-08 Novens Itashii! Grattis till duktig handler och ägare Maria Engberg

​Shiro, bilden är inte från Sundsvall men från annan fin vinst.

2009-10-03

SKK Sundsvall

Novens Itashii "Shiro" blev BIR och dubbelchampion. Han har nu den fina titeln JWW-08 Such Nuch! Grattis Maria E som också har BIM hunden multich Novens Jinarushicki

"Shicki".

2009-09-26

Itoh var på valputställning i Lund och blev BIR med strålande kritik. Grattis igen!

2009-09-20

Shibavalpen Novens Chubu Itoh har varit i Lund på sin allra första utställning. Med strålande kritik lyckades han bli BEST IN SHOW!!!! Ett jättegrattis till familjen Nilsson och underbara Itoh.

​Itoh och hans "bullterrierbror"

2009-09-19

Inofficiell utställning i Partille

Jag har många gånger skrivit om de trevliga små utställningarna som finns. Det är något som kan passa alla. Det är ett utmärkt sätt att miljöträna sin valp på. Så passa på att åka om ni har någon i er närhet. I Malmö har vi snart landets största valpshow som går av stapeln den 8/11. Den som vill anmäla sig hittar anvisning i tidningen hundsport eller på sydskånska kennelklubbens websida.

I lördags hade ett gäng vuxna akitor med ägare åkt till Partille för att tävla. Bir blev Maria Norlanders Mika och Bim blev Martin Kamijos Viggo. Kolla gärna in dem på filmen: http://www.youtube.com/mdkamijo/ Där finns även Caroline och Gorro med som blev andra bästa hane.Bland shiborna var det Nettans Novens Akashi "Kawa" som blev BIM.Grattis till er alla.

2009-09-13

Idag har vi varit ute på promenad med alla hundar och lilla Mishima fick följa med de stora hundarna.

​Novens De Mishima 10v

2009-09-12

SKK Sofiero

Dags för ännu ett Bir för Genji och sedan BIG R för Genji denna helg visad av Maria.

Grattis också till La Kai m familj som fick CK bland alla shibor och för mkt raskunniga Liz-Beth Liljeqvist. Grattis också till Arashi sonen Strindberg som blev Bir och till alla andra vinnare.

2009-09-06

SKK Öland

Wilma, Kimi och Hubbe fick alla CK och blev andra respektive tredje i bäatahanhund/tikklass. Även Genji var på plats och blev andra bästa hane.

2009-09-05

SKK Högbo

Ch Novens Lazaro blev BIM och "lillasyster Novens Biei "Tixy" blev bästa valp med strålande kritik på sin första utställning. Stort Grattis till Anneli och Lennart!

2009-08-23

SKK Vallentuna

Novens Ashibetsu,"Thilda" får Ck och blir Rbtkl. Grattis till Jari m.familj för ännu ett CK till den unga Thilda.

Ch Novens Genji blir BIR IGEN!!! Stort grattis Maria och handler Anna för ännu en fin vinst.

​Genji som vanligt suveränt visad av Anna.

​Här är Genjis kritik från domare Per-Erik Wallin:

En verkligt imposant hane, utmärkt maskulint huvud, rätt öronställning, härliga ögon, perfekt färg, bra pigment vida fina näsborrar, utmärkt bål, härlig benstomme, utm mellanhänder. Underbara katt tassar, rör sig flott. Mycket bra paralellvinklar i bakbenen, vilken är ovanligt härlig, fantastisk pälskvalité med utm urajiro, utm temperament. En flott champion som är väl värd sin titel. Utmärkt presenterad

2009-08-23

Västkustvalp Göteborg

Grattis till Nettan och Novens Akashi "Kawa". Kawa blev BIR och skötte sig perfekt.

2009-08-18

Här kommer bilder från Genjis vinst i Oslo.

​Genji, Anna och domare Britt Nyberg

​Anna och Genji in action

​Här är kritiken från Oslo:

En utmärkt champion, maskulint välskuret huvud, utmärkt uttryck, utmärkt pigment och läppar, vackra mörka ögon, stark kraftfull hals, stark rygg, utmärkt storlek på bröstet, välmusklade lår. Vacker och välansatt ringlad svans, starka ben, normala vinklar, kraftfulla vägvinnande rörelser. Rör sig utmärkt från alla håll. Utmärkt pälskvalité, utmärkt färg. EN UTMÄRKT REPRESENTANT FÖR RASEN. Välpresenterad

Det känns verkligen kul att få en sån kritik från en domare som är uppfödare av rasen och som jag vet har en enorm kunskap om akita.

Tack igen Anna!

2009-08-16

Ch Novens Genji har gjort det igen - ännu ett BIR och idag i Oslo för rasspecialisten Britt Nyberg. Ett jättegrattis till Maria Spetz och till Magic Fang Anna som visade Genji på ett utmärkt sätt. Enligt djungeltelegrafen var det helt perfekt!

Genji - Sveriges vackraste akita

​Jouni från kennel Bedarra är förutom Anna och Maria en av Genjis superhandlers!

2009-08-16

DKK Hilleröd

Idag har vi varit i Danmark med Wilma. Hon blev bästa tik och har nu många fina titlar: Svensk, Norsk Dansk, Nordisk Internationell utställningschampion samt Nordiskvinnare -06 och Svensk vinnare -08 Novens Fujizakura Wilma.

2009-08-15

SKK Norrköping

Ch Novens Genji vinner igen!!

2009-08-09

SKK Ronneby

Ch Novens Genji blev BIR, grattis Maria S. Grattis också till Magic Fang Anna som jag tror visade Genji idag. Jag hann tyvärr inte se det men det brukar ju bli väldigt bra!

2009-08-08

SKK Askersund

Grattis till Novens Ashibetsu " Thilda" med familj som fick sitt första ck endast 9 månader gammal. Thilda blev andra bästa tik!

2009-08-03

Nya bilder på Takaras och Kaitos valpar under galleri 3.

2009-07-25

SKK Ransäter

Grattis till Inkan och Novens Tejína "Smilla" som tog sitt andra cert och blev andra bästa tik. Grattis Maria Spetzoch Ch Novens Genji som blev BIR i Ransäter.

2009-07-22

Nya bilder på valparna under shiba galleri 3.

2009-07-12

Nya bilder på Takars valpar finns under shiba galleri 3 och en bild under valpar.

Här kommer en bild på Takaras bror som blivit Dansk Champion Novens Takasi Gitsune ägare kennel Porskaerlund - Grattis till det.

2009-07-11

SKK Tvååker

Novens Jakura Gorro tog sitt 5 cert, samt Caciboch blev andra bästa hane. Grattis Caroline.

Bland shiborna fick Smilla och Lazaro varsit CK på fredagen. Smilla blev andra bästa tik grattis Inkan! Grattis också till Nettan som blev BIM valp med Kawa.

2009-07-05

SKK Visby

Lennart och Lazaro blir BIR igen!

Ett fantastiskt år där Novens shibor och akitor har tagit cert, BIM eller BIR nästan varje utställningshelg.

2009-07-04

SKK Visby

Lennart visade sin shiba such Novens Lazaro till BIR.

2009-07-04

SKK Piteå

Maria Engberg visade sin akita JWW-08 Novens Itashi till ännu ett cert, cacib och BIR.

2009-07-01

Takara har fått valpar det blev 3 hanar och 1 tik. Alla är röda. Mer info kommer under valpar.

2009-06-28

SSUK Borås

Idag har Gorro varit i farten igen och blivit bästa akita.

BIR och 4:e certet Novens Jakura Gorro ägare Caroline.

​Även bland shiborna blev det cert och ett BIM, denna gång var det Novens Tejina "Smilla" som endast blev slagen av sin son Sigge. Grattis Ingegerd.

​2009-06-27

SKK Borås

Idag blev det både BIR och BIM för Novens akitorna.

BIR blev Novens Kokoro Mika ägare Maria Norlander och BIM Novens Jakura Gorro ägare Caroline Ekehed.

​2009-06-15

​Nya bilder på Kimi och Kaitos valpar under shiba galleri 3.

2009-06-14

Akitaspecialen i Avesta

​Such Fiuch Novens Go Aikii blir BIM. Återigen ett superresultat på en specialutställning! Grattis Tanja och Sven!! Tack alla ni trogna valpköpare som visar era hundar på utställningar och tävlar lydnad. Årets vinnare av den sk "Lejon klassen" (långhårig akita) vanns av Novens D- Akira. Grattis till det Elin och Hasse!!

2009-06-13

SKK Avesta

Shiban Novens Lazaro slår till igen. Denna gång som BIR i Avesta. Stort GRATTIS till Lennart och Anneli!!

2009-06-13

SKK Vännäs

Åke Andersson med sin akitatik Novens Jun-Aki blir BIR och tar sitt tredje cert. GRATTIS

2009-06-07

Nya bilder på valparna under shiba galleri 3.

2009-06-06

SKK Vänersborg

Åke Andersson med sin akitatik Novens Jun-Aki blir BIR och tar sitt andra cert.

2009-05-24

Shiba special i Enköping

På en vacker utställningsplats vid Mälaren hölls årets shibaspecial. Det var 68 shibor anmälda. Novens Lazaro fick sitt sista cert och blev champion. Fantastiskt kul att Lennart och Lazaro lyckades med detta på en special och i den hårda konkurrensen. Lazaro slutade sen som tredje bästa hane - ett lysande resultat.

Calle Novén deltog i barn med hund och lyckades vinna detta. Tack till Paula som lånade ut sin fina April till Calle. Takara lyckades ännu en gång att vinna och blev BEST IN SHOW. Jag blev oerhört glad för att få vinna på just en shiba special. Det var en härlig känsla. Takara hardeltagit på 8 utställningar i år. Hon har på dessa6 BIR och 2 BIM. Nu blir det en utställningspaus. Detta var tredje gången en Novens shiba blev Best in show på specialen. 2001 var detCH Novens Sagasu No Katsu, 2004 CH Novens Juuyoubunkazai at chonix och i år Ch Novens Takara. Dessutom var CH Novens Fujizakura Wilma BIM 2006. Jag kan verkligen rekommendera alla rasintresserade att åka på klubbens årliga utställning. Det är jättekul att se så många vackra shibor och att träffa alla glada och trevliga ägare. Vi ses nästa år i Ransäter.

​Takara med alla fina priser

​Novens Lazaro blir Champion!!

2009-05-23

SKK Österbybruk

Lång resa till Österbybruk, men Takara blev BIR igen så det var det värt. Bland akitorna blev Novens Ise Zakura BIM och fick ännu ett cert. Grattis Helen och Ise.

​2009-05-17

SKK Hässleholm

Takara blev BIR och därmed champion på första försöket. Hon kan nu stoltsera med titeln Such SV-09 Nordv-08 Novens Takara. Hubbe var också med och fick CK trots att han var halvnaken, han slutade som 4bhkl.

2009-05-09

SKK Larv

Akitan Novens Kokoro Mika med ägare Maria Norlander tar sitt första cert och blir BIR. Stort GRATTIS

​MIKA

2009-04-26

SKK utställning i Västerås

Så var det dags igen. Denna dag var det 16 shibor anmälda. BIR blev vår unga hane Mara-Shimas King of Hearts "Hubbe" som då också fick sitt första cert. BIM blev Nordv-08 SV-09 Novens Takara. BIR bland akitorna blev också en Novens hund nämligen Novens Ise Zakura, grattis Helene U. Så det blev ännu en fantastisk dag för oss. Vi körde glatt de 60 milen hem.

BIR och BIM Hubbe och Takara​

​Mara -Shimas King of Hearts HUBBE blir BIR

​Otroligt söta akitan Novens Ise Zakura blir BIR

​2009-04-25

SSUK Utställning i Köping

Takara blev BIR och BIS-4 på SSUK i Köping. Grattis till Susie och Pujo som blev BIM.

Bland akitorna var det också en glädjande nyhet Novens Eiryu Go blev champion och BIS-4 veteran. Inte dåligt av en 8-åring! Garttis till dig Josefine, Ishamashiis kennel.

​BIM Chonix Pujo-Kinhoshi-Kane och BIR BIS-4 Novens Takara

​Ny champion akita Novens Eiryu Go ägare Josefine Ekman

2009-04-12

SKK Stockholm

Grattis Lennart och Anneli med Novens Lazaro som fick sitt andra cert i Stockholm,

Lazaro blev också andra bästa hane.

2009-03-22

Svenskvinnarutställning i Malmö

Ännu en otrolig dag för oss. Takara blev BIR bland 31 shibor och fick titeln svenskvinnare -08. Takaras syster Novens Kimi blev andra bästa tik. Även bland hanarna fanns Novens hundar högt placerade. Novens Joouyobunkazai at Chonix ägare Annika Mårtensson blev andra bästa hane och vår Hubbe dvs Mara-Shimas King of Hearts blev R i bästa hanhundsklassen, endast 9 månader gammal.

I gruppen blev Takara BIG-2 igen. Vilken lyckad dag!!

Nordv-08 Sv-09 Novens Takara BIG-2 i Malmö​

2009-03-02

Wilma fårfyra tikvalpar

​Här är Wilmas och Kazais valpar 3,5 veckor

My Dog utställning i Göteborg januari 2009

Året började lysande för oss. Takara blev Bim ena dagen på My Dog och Bir samt Big-2 dagen efter. Det var hennes andra Big-2, tänk om vi en dag får stå som grupp etta!!

Mara-Shimas king of Hearts ”Hubbe blev Bir valp båda dagarna.

​Hubbe BIR valp i Göteborg

2008

20 December 2008 - 15:33 GOD JUL och GOTT NYTT ÅR

11 November 2008 - 22:38 Dutch-Belgium-German-Luxembourg - international champion Winner"07, topdog 2007, Clubwinner "05 +

Här kommer bilder på Hubbes pappa. Han är årets hund 2007, alla raser i Holland. Jag såg Koki första gången när han var 8 veckor. Då försökte jag få med honom hem, men det gick inte Wilma (uppfödare, ägare) på. Därför blev jag väldigt glad när Hubbe föddes och jag kunde få honom.

Koki som Bis-2 Herborn 2007

Ännu en Bis placering för Koki

11 November 2008 - 22:30 Nordiskvinnare i Herning och Malmö valp

Vi har varit i Herning och Takara blev Bir samt Nordiskvinnare -08. Dessvärre var det inte bra ljus i hallen så bilderna är inte av bästa kvalité.

Hubbe dvs Mara-Shimas King of Hearts har debuterat på utställning. Det gjorde han på strålande sätt genom att bli Bir valp på Malmö mässans stora valp show.

Bir o Bim valparna Malmö

Nordiskvinnare -08 Novens Takara

Domare var Liz Dunhill

06 November 2008 - 21:06 Shiba valpar + utställning i Växjö

Vi har varit med Takara på utställning i Växjö. Hon blev bästa tik med cert och CACIB. Grattis också till Arashi sonen "Strindberg" som blev BIR. Bland akitorna gick det också utmärkt. Novens Genji blev BIR och ny champion. Genji är nu svensk och norsk champion. Grattis till Genjis ägare, Maria Spetz. Grattis också till Rita Wernersson med Novens Ise Syoria Soya som fick cert och blev andra bästa tik.

Bir och Bim i Växjö

19 Oktober 2008 - 17:07 Shiro på utställning + bilder från höstpromenad i Göteborg

Shiro, dvs JWW-08 Novens Itashii har åter igen fått fina placeringar på utställning. I Sundsvall blev han BIR båda dagarna och på SSUK dessutom BIS R både vuxen och junior. Grattis Maria Engberg och Shiro.

I Sunsvall fick också akitan Milla , Novens Buiku och shiban Novens Lazaro CK och reserv Cacib vilket också var väldigt bra, grattis.

Familjen Abenius ordnade en höstpromenad i Göteborg se på bilderna från Birgith o Hans.

Bilder också på Kinsa, Novens Nikki Go, som går på simning samt får massage.

Shiro efter helgens utställningar

En juniorvärldsvinnare med nya priser

Maria E och Shiro

Shiro

11 Oktober 2008 - 18:30 Kennelträff sept

Maria ordnade en stor kennelträff som genomfördes tillsamans med kennel Bedarra. Tyvärr hade jag ingen möjlighet att vara med själv.. Tack till alla som gjorde den här träffen möjlig. Speciellt tack till Maria, Marjut o Jouni!! Tack också till Åsa, Marita, Jan och Lisbeth Liljeqvist som alla ställde upp och höll i olika aktiviteter. Tack för bilderna Hasse och Birgith.

01 Oktober 2008 - 22:28 Such Novens Ai Kii har nu blivit finsk champion

Grattis Sven och Tanja till ännu en titel på fina Ai kii

Such Sfuch Novens Ai Kii

22 September 2008 - 18:46 Sofiero och Danmark

Här kommer bilder från två nya utställningar. PÅ Sofiero var det KImi och Wilma som var med. De placerade sig som etta och tvåa bland 14 tikar. Kimi blev champion och BIM med cacib.

I Danmark var det Takara och Wilma. Takara blev BIR och BIG-2 och Wilma fick exellent.

Such Novens Kimi

Such Nuch Sv-08 Nordv-06 Novens Fujizakura Wilma

KIMI

Novens Takara BIR och BIG-2 i Danmark

Takara vinner BIR

Takara vinner igen

06 September 2008 - 19:18 Gotland

Vi har varit på Gotland med shiborna Takara, Wilma och Hubbe. Under två dagar var det utställning och Takara blev BIR och BIG-R båda dagarna!!! Vi stannade några extra dagar och gick långa promenader med hundarna utmed havet. Särskilt spännande tror jag Hubbe 4 mån tyckte denna resa var.

Novens Takara BIR och BIG-R båda dagarna

Takara

Takara mot ännu en vinst

Hubbe och Hanna

Hanna Lars och Hubbe

Hela gänget på promenad

Shiba berget

Hubbe vilar

Takara klättrar bland raukar

Hubbe hemma i köket

22 Augusti 2008 - 22:07 Shiba bilder

Här kommer semester bilder tagna av Hasse o Birgit på deras Kinsa.

Bild också på Lennart och Lazaro som blir Bim i Askersund.

Kinsa

23 Juli 2008 - 21:49 Ny champion

Grattis Sven o Tanja till championat på Novens Go Aikii. Det har ni gjort väldigt bra!!!

21 Juli 2008 - 20:53 Här är vår nya valp: Mara-Shimas King of Hearts "Hubbe"

Äntligen är han här - vår lilla shiba hane!

21 Juli 2008 - 20:44 Mara-Shimas King of Hearts "Hubbe"

Hubbes miljöträning fortsätter

11 Juli 2008 - 21:06 Världsutställning i Stockholm

Mingel på Älvsjömässan

Coola mitt i stressen var Sven och Aikii

Josefin gjorde en fininsats när hon visade ch Novens Gaibun "Ninjo"

Exellent och en tredje plats i klassen blev det för fina Lazaro

Utan päls men söt ändå - vår Takara

Domare Christen Lang en riktig shiba expert , kollar igenom Wilma

Fan cluben Lars o Kalle gör glädje hopp för alla fina resultat!

11 Juli 2008 - 21:00 Världsutställning Stockholm 2008

Här kommer bilder från fantastiska dagar i Stockholm. Många fick exellent på sina hundar och vi fick juniorvärldsvinnare bland akitorna JWW-08 Novens Itashi (Shiro). Akitorna blev också bästa akitagrupp med hederspris. Jag hade med alla shiba tikar, tyvärr hade alla lämnat pälsen hemma. Kimi var så naken så hon var bara åskådare. Trots pälsförlust blev både Takara och Wilma placerade som 3:e bästa tik i sina klasser med exellent.

Takara

Kalle o Kimi

Ingegerd och Sigge fick två cert och en vinnartitel.

Mitt i Sthlm mötte vi Shaolin med Bengt och Maria

Mingelbild

En junior världsvinnaresrörelser (Shiro)

Gorros fina rörelser

Gorro och Caroline

JWW-08 Novens Itashi med matte Maria

Ninjo

13 Juni 2008 - 22:17 Utställning i Hässleholm och Vänersborg

Här följer lite bilder och resultat från Hässleholm och Vänersborg. Två nya champions blev det i Vänersborg. Grattis Marjut och Jouni kennel Bedarra med ny svensk champion Novens Chujo, en av våra shibor. Bland akitorna var det vår storvinnare Such Nuch Dkuch Nor uch Intuch SFuch sv-05 kbhv -06 Novens Jinarushicki "Shicki" som blev Bim i Hässleholm och Bir i Vänersborg. Shima dvs Novens Fujishima är nu Such Nuch andra bästa tik i Vänersborg. Grattis också till Birvalpen "Shaolin" som jag tyvärr ej har bilder på.

Shicki

Shicki visad av Magig Fang Anna

Multichampion Novens Jinarushicki

Finw-07, FinJw-07 Baltic Jw-07 Noven"s Moshi-Moshi Novens Moshi Moshi och Novens Chujo

Bara två tikar fick ck i Hässleholm det var Moshi Moshi och Chujo"Kiki".

Ny champion Novens Chujo

På tre raka tog hon sin titel ,Novens Chujo perfekt visad av ägarenJouni kennel Bedarra

31 Mars 2008 - 22:20 Utställning i Göteborg och Malmö

Tyvärr suddiga bilder men ändå... Novens Takara blev Bir valp i Göteborg och lyckades från junior klassen bli Bir bland 25 shibor i Malmö. Dessutom blev det en härlig grppp-4 placering. Novens Fujizakura Wilma var Bim båda dagarna i Göteborg och blev svenskvinnare -08. Wilma blev andra bästa tik med Cacib i Malmö. Novens Jouuyoubunkazai at chonix var BIS med sin avelsklass i Malmö, grattis till det Annika M. Grattis till Arashi sonen Strindberg som var Bir i Göteborg och Bim i Malmö.​​

Adress

Novens Kennel

Vellinge Väster Byaväg 113

235 91 Vellinge

Kontaktinformation
Tel.: +46(0)707523989  0707-520441
E-mail: info@novens-kennel.com