Kenneln med spetskompetens​

Arkiv - Senaste Nytt 2013

2013-12-29

Så har vi haft ett välbesökt öppet hus med trevliga gäster. Tack för att ni kom! Nästa helg blir det utställning i Göteborg. Därefter närmare det sig valpar för Niimi. Mycket kul på gång.

2013-12-11

Den 28/12 mellan 14-16 har vi "ÖPPET HUS" för er som vill titta på shibor och amerikansk akita samt ställa frågor. Vi bjuder på pepparkakor och glögg. Skicka ett mail om ni kommer. VÄLKOMNA

2013-12-08

Det blev ingen svensk vinnarutställning för oss i år. Stormen Sven satte stopp för det. Glada blev vi dock när Helene meddelade att lilla Ima, Novens Wajima Mitsu blivit Svensk juniorvinnare-13. Även bland akitorna gick det bra. BIM och svensk vinnare Novens Itashii och Bästa veteran Novens Jinarushicki äg Maria Engberg. STORT GRATTIS! Här hemma växer Takaras och allt går bra. I januari åker vi till My Dog i Göteborg.

2013-11-10

Miki blev idag BIM på Malmö valp. BIR blev en hanvalp från kennel Posh efter Katai och Kita.

Nya bilder från en underbar promenad med Koki och Miki finns under shiba galleri 2

2013-11-03

Takara är dräktig och Niimi har börjat löpa.

Igår var det internationell utställning i Växjö. Det var 23 shibor anmälda för domare R. Loch- Romans. BIR blev Mara-Shimas Kokis Kime Waza och BIM Novens Oshima som var på en inomhus uställning för första gången. Oshima tog därmed sitt andra cert. Tredje bästa tik var Novens Ginza och fjärde bästa hane Novens Kochi Kami Waza.

Vi fick också HP och bästa uppfödargrupp. Trevligt att träffa flera av "våra" hundar förstås och se hur bra alla sköter sig.

Koki är nu 9 år och lika pigg som vanligt. Det är en fantastisk hund som älskar utställning. I finalerna blev han BIS-3 veteran och BIG-2. Vi är förstås mycket glada och tacksamma.​

2013-10-27

​Novens Toyama och Rollicks Keen Katana har A höfter!​

2013-10-20

Under sommaren och hösten har vi varit på diverse utställningar med lysande resultat. Nedan följer en sammafattning från våra resor. Vi har också haft ett välbesökt öppet hus med träning av både lydnad och utställning, fika och hundprat. En hel del tid har gått till vår nya familjemedlem islandshästen Ljufur av Lars även kallad "tidstjuven".​

Den 3-4 augusti åkte vi till Fuglebjerg Danmark. Det var en mycket trevlig utställning som vi gärna kommer tillbaka till. Dag 1 dömde Petru Muntean 18 shibor och Novens Mishima fick cert blev ny dansk champion och BIR. Tredje bästa tik blev Novens Ehime.

Ehimes dotter Novens Wakayama Miki blev BIR valp båda dagarna. Miki blev även BIS valp båda dagarna! Mishima placerades sig som reserv i BIS finalen. 

Dag 2 dömde Dusan Paunovic 20 shibor. Denna dag tog Ehime certet och blev ny dansk champion samt BIM och Mishima var andra bästa tik.

Miki BIS valp x 2!

17 augusti var vi åter i Danmark denna gång på underbara Bornholm. 15 shibor var anmälda för duktiga domaren Mona Selbach. Mara-Shimas Ichi Kana Yuushi "Katai" fick cert och blev ny dansk champion. Novens Niimi fick cert, Cacib och blev sedan BIM endast slagen av Katai som blev BIR.

​8 september var vi på Öland. Där fick Mara-Shimas Kinkei Za Mirai cert och blev andra bästa hane. BIR blev Mara-Shimas Koki´s Kime Waza som även blev BIS-2 veteran​

​22 september var det Köpenhamnsvinnartiteln som stod på spel. 20 shibor anmälda för Ole Staunskjaer. Miki blev BIR valp, Rollicks Golden Samurai tog cert och andra bästa hane. Sami blev ny dansk champion. BIR och Köpenhamnsvinnare 2013 blev Novens Takara!.

2013-08-02

Den 25/8 kommer vi att ha ÖPPET HUS mellan 14-16. Vi välkomnar er som är intresserade av att titta på shiba samt ställa frågor om rasen. Ni får chansen att se shibor i olika åldrar allt från 7v till 9 år. Välkommen också till tidigare valpköpare som vill hälsa på och ev träna utställning. Vi bjuder på fika. Skicka gärna ett mail om ni tänker komma. Välkomna

2013-07-27 Tvååker x 2 mm

För två helger sen var vi på den årliga sommar utställningen i Tvååker. Dag 1 fick Kochi cert och blev 3 bästa hane, Takara blev Bim och Mishima 3:e bästa tik. Novens Ukushima blev bästa valp.

Dag två blev Novens de Mishima Bim, Takara andra bästa tik och Ehime tredje bästa tik. Kochi fick sitt 6:e cert och kommer nu att ta en paus från utställningar. Novens Wakayama Miki blev Bir valp och Bim valp blev Novens Usuki. Väldigt roligt att se Usuki som var strålande vacker! Vår uppfödargrupp blev bästa grupp med HP båda dagarna.

Här hemma har Aki fått två fina hanvalpar. Vi har också blivit med häst och är nu lyckliga ägare till islandshästen Ljufur.

Nästa helg åker vi till Danmark med Sami, Miki, Ehime och Mishima.

2013-07-06 Utställning i Borås x 2

Förra helgen var vi i Borås. Vi hade INTE tur med vädret men med allt annat. Vi hade med oss 4 vuxna Novens hundar Takara, Mishima, Ehime och Kochi. Vi hade också med Miki i valpklass och Rollicks Katana i juniorklass. Tanken var att för första gången i år satsa på uppfödarklass. Förra året gick fantastiskt i Borås då vi blev BIS. I slutet av året hamnade vi på en 15:e plats alla raser. På lördagen var det SKK utställning med amerikanske domaren Robert Indelglia. Takara blev BIM, Ehime 3 btkl, Mishima 4 btkl. Katana fick exellent och vann juniorklassen. Kochi fick sitt 3:e cert och blev 2 bhkl. I valpklassen vann Novens Wajima Mitsu "Ima" och syrran Novens Wakayama Miki blev 2:a med hederspris. Tyvärr ville brodern Mikio inte visa tänderna vilket var synd då han verkligen är vacker. Kämpa på Anna så ska det säkert gå bra.

När det var finaldags försvann regnet och solen tittade fram. Helene Lundin gick in med sin Ima bland en massa valpar. I den stora konkurrens blev Ima best in show -4. Stort GRATTIS till Helene och Peter. Sen var det dags för uppfödargrupper. Vi blev verkligen glada när vi blev utplockade bland de 4 bästa. Till slut blev det vi som åter igen i Borås blev BEST IN SHOW. 

Vilken enorm glädje och stolthet vi kände. Gruppen var densamma som förra året förutom att vi nu hade Kochi istället för Smilla.

På söndagen var det SSUK och domare Harto Stockmari. Den här dagen var inte Ima på plats och Miki blev BIR valp. Hon blev senare även BIS-4 valp.

Denna dag blev Mishima BIM, Ehime 2btkl och Novens Tejina "Smilla" 4 btkl. Smilla blev även bästa veteran. Grattis Inkan. Extra Grattis till Inkan som blev BIR båda dagarna med Sigge. Kochi fick sitt 4.e cert och blev 2 bhkl. Vår uppfödargrupp blev denna dag best in show -3.

Tack till C-J för utmärkt hundpassning. Nästa vecka åker vi till Tvååker, sen blir det Fuglebjerg, Bornholm, Öland och Sofiero.

Snart är det dags för Aki´s valpar. Vi väntar på spänning på den här intressanta kombinationen.

2013-06-25

Hemma igen efter underbar kryssning i Medelhavet. Aki är definitivt dräktig. Helgen som kommer åker vi till Borås och hoppas träffa många där.

Tack till Fredrik och Nathalie för utmärkt skötsel av hus och hundar!!!

2013-06-06 Inofficiell utställning Trelleborg

​Idag har vi varit i Trelleborg med Mik, Niimi och Katana. Bra träning med mycket folk, hundar och högtalare. Katana blev BIM, BIR var Isseis bror Gonza. Miki som gick i valpklass blev BIR och BIS-4. Niimi var bara med som sällskap. I morgon är det storstädning hemma på gården.

2013-06-02 Utställning i Danmark, Årslev

​Igår åkte vi till Årslev i Danmark. Det var danska spetshundklubben som hade utställning. Det var en mycket trevlig utställning i bästa sommarvädret. Bara det att slippa dessa nitiska vaccinationskontroller som vi har kvar i Sverige. Varför inte satsa på gedigna stickprov istället! I Sverige är det väldigt många utställare som börjar dagen med att bli på dåligt humör pga enorma köer vid insläpp. Det känns som ett förfarande som borde modifieras.

Gårdagens domare var rasspecialisten Christen Lang från Norge. 

En stor eloge till Christen som i sedvanlig ordning kommenterade såväl hundar som placeringar. Detta är mycket uppskattat hos publik och utställare.

​Tack för det Christen!

Igår lämnade vi championhanarna hemma och tog med unga Kochi (Novens Kochi Kami Waza). Kochi fick cert och blev andra bästa hane till vår stora glädje. Vi hade också med Aki som fick exellent och vann sin klass. En champion fick åka med och det blev Takara hon blev BIM och fick ett klubbcert. Vi kommer snart till Danmark igen, nästa tur dit blir Fuglebjerg och sedan Bornholm.

Här hemma har det hänt något tråkigt. Vår norska tik Ichi är avlivad bara ett år gammal. När vi åkte på röntgen visade det sig att Ichi hade ena höftledskulan helt utanför skålen och dessutom grav patella på båda sidor. På inrådan att veterinären lät vi lilla Ichi somna in. Det var verkligen tungt att gå ut med bara ett tomt koppel i handen. Även om man vet att sånt kan hända så känns det svårt när det händer så unga hundar. Vila i frid Ichi.

​​2013-05-19 Specialutställningar i Norge och utställning i Hässleholm

Förra helgen var vi i Lillehammer på Japanspecial. Det var ett mycket välordnat arrangemang som vi gärna åker till igen. Tre utställningar, seminarium och gemensam grillfest med lotteri.

Jag vill verkligen lovorda de norska samarbetande klubbarna för en mycket trevlig tillställning.

Om man ska hitta lite ris också så vill jag klaga på att de hundar som beter sig illa ändå premieras. Det är för mig ofattbart att hundar som domaren inte kan ta i kan vinna sin klass och tilldelas exellent. Min dotter Hanna blev biten av en shiba som hon gick förbi. Det gick hål genom tjocka jeans och blodet rann, alltså ett förhållandevis kraftigt bett. Hanna blev jätterädd och ägaren till hunden sa endast "oj" och gick därifrån.

​Olyckor kan alltid hända men jag tycker det hör till att man kollar vad som händer när ens hund gör sånt. Tack till sjuksyster Paula som hade både goda råd och medicin.

Resultaten på utställningarna var vi väldigt glada och stolta över. Vår unga hane Novens Kochi Kami Waza blev placerad 2, 4 och 1 i sin klass.

Aki som också var anmäld kunde inte åka med då hon kom i höglöp och fick stanna hemma för parning.

Lilla Miki skötte sig utmärkt på resan och har nu gjort sin utställningsdebut även om hon mest skuttade runt i ringen, men utmärkt träning blev det.

Novens Takara lyckades i den stora konkurrensen att bli bästa tik under en av utställningarna.

Mara-Shimas Kokis Kime Waza var i stor form och fick topplaceringar på alla utställningar.

Han blev BIR veteran på alla och även BIS-1, BIS-1 och BIS-2 veteran! Han blev också 2 bhkl, 3 bhkl och 4 bhkl med strålande kritik av alla domare.

Vi var några som var osäkra på om den ena japanska domaren förstod vårt system. De delades ut grönt och gult till championhundar?

Även bland akitorna blev det utmärkta resultat för Novenshundar. Novens Itashi blev BIM på en utställning och Novens Etsu BIR veteran och BIS-4 veteran två gånger. Rätta mig om jag har fel på resultaten.

Vi kom hem 05.00 för att sedan sova någon timme och därefter gå till jobbet. Men efter en trevlig tur så gör man gärna uppoffringar. Vi planerar redan för nästa års Japanspecial i Norge!

​Igår var det utställning i Hässleholm. Solen strålade och det var 25 grader varmt. 20 shibor var anmälda för domare Mirco Lundén.

Vi hade med Rollicks Keen Katana i valpklass.Katana blev BIR och Novens Saikai blev BIM.

Katana tyckte finalringen var ganska läskig med högtalare och en massa applåderande människor. Den 6 juni kör vi en inofficiell utställning och tränar vidare.

Koki blev BIR veteran och BIR. Han blev sedan även BIG-4 och BIS-2 veteran! En fantastisk vecka med 4 BIS placeringar för veteranen Koki. Att han är veteran märks inte, han är hur pigg som helst och älskar verkligen utställningar.

Bästa tik och BIM vanns av Takara följd av vår Aki som fick sitt andra cert. Perfekt då vi hoppas på valpar i juli efter Aki.

Kul också att se söta Shima och Itoh. En härlig dag och vi var riktigt nöjda när vi körde hemåt.

Nu blir det en utställning i Danmark, Borås och därefter Tvååker.

2013-05-05

Äntligen är våren här och med det ännu fler promenader. Igår flyttade jag ut ett bord och borstade pälsar, klippte klor och tog bort tandsten på alla hundar. Det tog sin tid men skönt att kunna stå ute. Det blev också en ridtur på Näsets Islandshästar. Helt underbara hästar.

Idag har det blivit lite miljöträning för Miki och Katana. Ska snart uppdatera "våra hundar" och göra bättre ordning där. Snart betyder inom några veckor... Grattis Inger som varit i Danmark med Kita och blivit andra bästa tik.

Jag hoppas också att Fredrik kommer med grävmaskinen så vi kan göra lite nytt i "The Shiba Funpark".

2013-05-01

Idag har Novens Ukushima blivit BIS valp. Stort GRATTIS till Marika och Simon. Grattis också till Helene och Novens Wakashima Mitsu "Ima" som fick strålande kritik på debut utställningen.

Nästa vecka åker vi till Norge på de tre special utställningarna där. Tyvärr har alla anmälda börjat fälla, suck. Men det ska bli väldigt kul att se så många shibor och träffa alla vi känner.

Nu har Aki börjat löpa och kommer att paras.

Den 18 maj åker vi på utställning till Hässleholm. Dår blir det debut för Katana i valpklass.

2013-04-06​

Kochi

​Miki

​Nya bilder i shiba galleri 1

2013-03-30

En skön påskhelg med många hundpromenader. Nu har vi beställt lite nytt till shiba parken.

Dags att anmäla ett gäng till Hässleholm och Roskilde. Ev blir det Lidköping och Vänersborg också.

2013-03-24 Internationell utställning i Malmö

Ännu en hundhelg. Igår var jag inne på Malmö mässan för att miljöträna Katana, Niimi och Toyama. Det var perfekt att träna inne i mässan dagen innan det var dags för shiba. Idag var det utställning med 19 anmälda shibor. Dagens domare var Lillian Christensen från Danmark.

BIR valp Novens Saikai BIM valp Novens Toyama

BIR Novens Takara BIM Chonix Chiyuu Aito 2 btkl med cert Mara-Shimas Aki Hantei.

BIR veteran Mara-Shimas Kokis Kime Waza. Både Koki och Takara var med i semifinal i gruppen. Vi är förstås väldigt glada över dessa lysande resultat! Nu blir det Danmark, Norge och förstås Hässleholm.

2013-03-10 Internationell utställning i Strängnäs mm

Detta har sannerligen varit en riktig hundhelg. I torsdags kväll badade jag hundar och packade vår husbil. I fredags körde vi med fyra hundar till Strängnäs. Vi har 60 mil enkelväg så det var en lång resa.

Ibland undrar man vad man håller på med när man badar, packar, släpar, kör och dessutom betalar dyra pengar för utställningar. Jag har åkt runt på utställningar i över 20 år och just när man packar bilen och ska få med allting känns det tungt men när jag är på väg hem längtar jag ändå till nästa utställning. Jag kan åka långt om jag vet att det är en stor utställning eller om det är en duktig domare.

I Strängnäs dömde Liz Beth Liljeqvist som jag vet är mycket kunnig på rasen och dessutom har ett suveränt handlag med hundarna, då åker man gärna långt.

Vi hade med oss Sami, Aki, Takara och Koki och det gick utmärkt för alla. Jag har skrivit om Sami tidigare men han är värd att skryta lite extra om. När han var valp var han med på två utställningar och blev BIS på båda. Det var inga små utställningar utan shiba specialen och SKK i Växjö. Därefter har jag ställt honom 5 ggr och fått cert varje gång! Nu blev han champion och tack igen Charlotta för en underbar hund.

Domare: Liz-Beth Liljeqvist

18 anmälda

BIR, CACIB Novéns Takara

2 BT, CERT, Ny SE UCH, Explorer’s Benihime
3 BT, Mara-Shimas Aki Hantei
Inga fler CK för tikarna

BIM, BIR-veteran Mara-Shima Koki's Kime Waza
2 BH, CERT, CACIB, Ny SE UCH, Rollick's Golden Samurai
3 BH, In Futuro Wakizashi (En son till Hubbe)

4 BH, Okami's Naoko (En son till Hubbe)​

​​

Tyvärr fick vår hundvakt förhinder så vi blev tvugna att köra hem och kunde inte stanna på finalerna.

Under resan hem lästa jag epost och såg att Simon och Marika varit på valputställning med Novens Ukushima "Shima". Det var debut och ingen dålig sådan. Shima blev BIR, BIG och sedan BIS-2. Stort GRATTIS​

Idag har vi tränat det unga gänget, Ohshima, Katana, Toyama, Miki och Niimi. Miljöträning tar mycket tid men är oerhört viktigt för shibor. Jag lägger ner många timmar på att åka runt på diverse platser med mina hundar. Idag hade jag hjälp av Hanna och hennes kompis. Det blir en ny vända på tisdag då alla hundar inte kändes klara i dessa miljöer.​

2013-03-03

Nya bilder på Novens Wakayama Miki och Novens Toyama under shiba galleri 1.

2013-03-02 Valputställning i Hässleholm

Idag har vi vari i Hässleholm på valputställning. Vi hade med oss Ölenskjolds Goodness Gracious "Gracie" som är vår amerikanska akita, Novens Toyama och Aangenam Issei-Kokuhou. Det gick väldigt bra för alla tre. Gracie blev BIR med HP, Issei andra bästa tik med HP och Toyama blev BIR med HP samt sedan även BIG-4. Toyama tyckte det var lite otäckt att springa där inne så vi får träna mer. BIM med HP bland shiborna blev Novens Saikai "Ippon" fint visad av matte Charlotte.

Nästa helg blir det Strängnäs och 18 shibor, ska bli kul!​

Adress

Novens Kennel

Vellinge Väster Byaväg 113

235 91 Vellinge

Kontaktinformation
Tel.: +46(0)707523989  0707-520441
E-mail: info@novens-kennel.com