Kenneln med spetskompetens​

​2011-Senaste Nytt

2011-12-22 Sjuk akita

Novens Genji som är en akita har blivit sjuk i den allvarliga sjukdomen SA. Genji är 6 år och har innan varit helt frisk. Tyvärr har den här sjukdomen blivit allt vanligare på akitan. Jag skriver detta för att ni som har kullsyskon eller släktingar bör veta detta om ni har tänkt använda er akita i avel.

2011-12-13 Nordisk vinnarutställning i Stockholm

Ännu en stor utställning, ännu en sk monsterstorm och ÄNNU ETT FANTASTISKT UTSTÄLLNINGSRESULTAT!

Ja alla tidningar varnade för ovädret som skulle komma och vi var tveksamma att ge oss iväg men iväg kom vi. Vi tog med oss Koki, Sami och Yumi. Jag tänkte att det kunde vara bra för juniorerna med lite utställningsträning. Yumi hade ju faktiskt inte varit på någon inomhusutställning. Att vi skulle få med oss tre nya vinnartitlar, två cert och ett BIR, det hade jag inte ens med i mina drömmar. Men så blev det, cert, nordisk juniorvinnare och tredje bästa hane till Rollicks Golden Samurai. Cert, nordisk juniorvinnare och andra bästa tik till Explorers Beniyumi och Nordisk vinnare och BIR till Mara-shimas Kokis Kime Waza. BIM blev vackra veteranen Ida. Koki blev dessutom uttagen till semifinal i gruppen.

Årets sista utställning slutade alltså på allra bästa sätt. Nu laddar vi för nästa år med våra unga och gamla stjärnor.

​BIR Mara-Shimas Koki´s Kime Waza och Bim Explorers Inaguri

​Nordisk juniorvinnare-11 Explorers Beniyumi

111204

I helgen har vi ägnat oss åt miljöträning av valparna. Aki och Chikaro har varit på en parkeringsplats. Det är mitt favoritställe när det gäller träning av valpar. Jag väljer stora parkeringar utanför köpcentrum med mycket folk, kundvagnar, affärer och bilar. Vi går in i olika affärer och runt utanför. Bägge hundarna skötte sig perfekt. Chikaro gick omkring som om han aldrig gjort annat. Annars har det varit en del promenader och cykelträning.

111201 Norsk vinnarutställning i Lilleström

Vi har varit en tur till Norge. Det var 42 shibor anmälda! Många passade på att anmäla för shibaspecialisten Christen Lang. En stor eloge till Christen för hans utförliga bedömning. Han höll öppen kritik för alla hundar och förklarade och kommenterade alla placeringar. Detta var mycket uppskattat av publik och utställare. Vi fick alla oss en riktig lektion i shiba!

Koki blev BIR och därmed norsk champion, nordisk champion och norskvinnare 2011. Att sedan få springa in i den pampiga slutfinalen var verkligen en häftig känsla. Det var en otrolig spetsgrupp under domare Arne Foss. Koki blev BIG 4 och jag var förstås helnöjd. I rykande storm körde vi sedan hem till Skåne. Det tog lite tid då det var all sköns bråte på vägen men 02.00 var vi hemma igen och ännu en fantastisk utställningsresa var till ända. Fler bilder från utställningen ligger i galleri shiba utställning.

Idag fick vi inbjudan till åretsvalp, tack vare att Sami blev BIS i Växjö. Det blir en tillställning på Grand i Stockholm i mars.

​BIR Multi ch Mara-Shimas Koki´s Kime Waza & BIM Ölenskjolds Geisha Lilleström 2011

111120

Här kommer några bilder på "the new kids on the block".

Kochi är Takara och Kokis son som nu är 5 veckor. Aki är vår nya import från Holland. Thank you Wilma for this lovely puppy. Vi har också en black and tan hane från Explorers kennel, tack Gittan för denna underbara pojke.

​Novens Kochi Kami Waza 5 veckor, 5:e generationen Novenshundar

​Mara-Shimas Aki Hantei

2011107 Växjö internationell utställning

En oförglömlig helg på många sätt. Jag har alltid undrat vad det är för människor som åker fel dag till en utställning. Nu vet jag, det är sånna som jag! Vi gick upp riktigt tidigt på lördagen och gav oss iväg med fyra hundar. Väl på plats med hundar, stolar och burar började vi undra lite var alla shibor var. Det var ju 22 anmälda, efter en titt i våra papper så visade det sig att vi var en dag för tidigt. Det hela blev dock en trevlig tur när vi lyckades muta barnen till att vara hundvakter hemma och vi fick tag i ett hotellrum.

Jag hade hört innan från våra vänner i Holland att dagens domare Petrus Rosenboom skulle vara mycket kunnig och bra med hundarna. Han var verkligen bra med hundarna och vi tycker förstås att han var väldigt kunnig. Koki blev BIR och sedan i den hårda konkurrensen i grupp 5 även BIG 4! Novens Kimi som inte varit på utställning tidigare i år blev BIM. Kokis och Kimis son och dotter fick certen och blev andra bästa hane respektive tik. Stort GRATTIS till Sofie och Robert med Novens Ginza och till Pernilla och Daniel med Novens Gamagori Saki. Vår Novens Ehime blev tredje bästa tik. Vår uppfödargrupp blev bästa grupp. Rollicks Golden Samurai "Sami" blev bästa valp och sedan även BEST IN SHOW! Fantastiskt resultat för Sami som aldrig tidigare varit på en utställning inomhus. Nu har Sami varit på tre utställnigar = 3 BIR och 2 BIS! Vi passar på att skicka en hälsing även till Samis fina mamma som samma helg var i Danmark och blev champion.

För mig var det andra gången jag blev BIS med en valp i Växjö. Första gången var 2000 med Novens Sagasu No Katsu. Koki blev även BIR förra året i Växjö och då BIG 2 så vi trivs bra i Växjö. Glädjen stannade inte vid shiborna utan vi fick en ny champion bland akitorna. Stort GRATTIS Britt Marie och Johan kennel JBAX med Novens Go Michiko som fullkomligen glänste med sin fina vita päls. Även BIR hunden var vit och faktiskt kullbror till Michiko, GRATTIS till Lina och Novens Gaibun. Ännu en riktigt rolig dag bland vackra hundar och trevliga människor.

Nästa utställning blir Norsk vinnare och sedan Nordisk vinnare.

​Rollicks Golden Samurai BIS valp!!

​Koki BIR och BIG 4

​Koki BIR Kimi BIM

​Lotta och Haiko

​Ny champion Novens Go Michiko, grattis Britt Marie & Johan

2011-10-17

Takara har fått en hanvalp den 13 oktober. Det har flyttat in en ny valp här också och det är Explorers Chikara. Han är black and tan och en underbar liten valp. Otroligt modig, trygg och helt rumsren. Tack igen Gittan.

Vi gratulerar John Aaresjold och hans tik Fujizakura av Enerhaugen som blivit BIS valp! Hon är en Koki dotter, grattis också till uppfödaren Christen Lang.

2011-09-17

Nu har vi varit en vecka i vår lilla stuga utanför Strömstad. 3 hundar fick följa med, den här gången blev det Koki, Sami och Yumi. Yumi var även med i våras och det var kul att se hur hon snabbt kände igen sig och sprang ner till stranden för att hämta snäckor, tång och annat "elände". Vi har plockat svamp och vandrat omkring i härlig natur. Tyvärr lyckades vi pricka in orkanen Katja också, så turen till Kosteröarna fick vi ställa in. Det får bli nästa gång. Bilder från vår lilla tur finns under Galleri, Shiba mm blandat.

När vi kom hem blev det mycket träning med Jinba. Hon ska flytta nästa vecka så nu har vi biltränat och ökat koppelträningen. Hon är jätteduktig även om koppel inte är hennes favorit.

Vi har också tränat sök med gänget idag. Vi tränar ofta hundarna att leta efter saker. Det är en enkel övning som uppskattas och ger bra psykisk motion. Det går att utföra både inne och ute och med fler hundar samtidigt. Jag har ju för några år sedan jobbat heltid med träning av sökhundar och tycker fortfarande det är riktigt kul. Det är spännande att se hur hundarna använder sitt luktsinne och hur snabbt de blir riktigt duktiga. Något annat spännande är att vi har parat Mishima så nu hoppas vi på valpar under hösten efter både Takara och Mishima.

​Koki på semester

2011-09-10 Utställning Sofiero

En otrolig dag!! Vi hade med oss 7 hundar, vilket är ganska jobbigt men det blev en underbar dag. Det var 33 shibor anmälda för rasintresserade kunniga domaren Britta Roos Börjesson. Vädret var helt ok vilket man inte är van vid den här sommaren. Från oss var det 15 shibor anmälda, wow måste vara rekord.

Bland valparna vann vår Sami, Rollicks Golden Samurai. Han blev även utplockad i semifinal i stora ringen. Samis kritik: Vältypad, utm päls för åldern, utm huvud, förstklassiga ögon o öron med det rätta stuket, ljuvligt uttryck, en i alla delar välbyggd valp med fint framställ, svans och bakställ, välgående, utm siluett.

Hanhundscertet gick till unga Novens Gobo Haiko ägd av familjen Odder och proffsigt visad av

Anne Liljeberg kennel Posh. Reservcert till Novens gamagori Saki. Bästa hane och BIR blev Koki. Att visa Koki är en fröjd. Han är snart 7 år men alltid lika pigg och glad. Om Koki skrev domaren: Hund som förverkligar standarden i många stycken. förstklassigt byggd, underbar färg, rör o visar sig med härlig utsrålning.

Tikcertet gick till vår Ehime som också fick en strålande kritik och slutade som andra bästa tik, bara slagen av sin mor. Ehime visades av Pernilla kennel Viskalys, tack igen Pernilla du är fantastisk! reservcert till Novens Goshoga Wara "Kita" ägd av Inger Persson kennel Posh och visad av syster Anne. Detta var Kitas första utställning och vilken start! Kita har dessutom flytat hem till Inger för bara några veckor sedan. Bästa tik och BIM blev vår lilla stjärna Takara med följande kritik: Alltigenom välbyggd med särskilt bra päls o färg. Förstklassigt huvud o uttryck med mkt bra öron. Välvinklad o välmusklad. Välgående med härlig attityd, steglängd och resning.

BIR veteran och tredje bästa tik blev Novens Tejina "Smilla". Grattis till Inkan som även hade andra bästa hane, Sigge.

Vi vann också bästa uppfödare med följande kritik: Ser ut som gjutna i samma form, vackra välbyggda o välgående en grupp av allra högsta klass, uppfödaren att gratulera!

Koki hade en avelsklass som vann och i stora ringen blev BIS-3. Kritiken: Vältypad grupp alla med utsökta uttryck, bra färger o mkt vackra öron. genomgående bra rörelser fantastiska temperament Hanen präglar sin avkomma på många positiva områden

Det finns många man vill tacka en sån här dag för inget av detta hade varit möjligt utan en massa hjälp.

Tack till fantastiska valpköpare utan er hade det inte blivit något. Tack för att ni stannar och är med i finaler. Speciellt tack till Pernilla & Daniel som alltid ställer upp när vi anmäler för många hundar... Speciellt Tack till Hasse också som är en av de godaste människor som finns, tack för kaffet!. Tack till vår goda vän Arne Brånn, Aramis trading, som gav mig godis till hundarna. "Profine snack meat sandwich" var en klar succé. Tack till sonen Calle som bar burar mm hela dagen. Tack också till min underbara man Lars som trots förkylning bar ännu fler burar, tält och dessutom visade hundar.

Det var faktisk också min födelsedag och en av de bästa födelsedagar jag haft!

​Jag och underbara Koki.

​Koki´s avelsklass BIS 3

2011-08-28

Den här helgen har vi varit hemma, tränat hundar och gått långa promenader. Vi har förstås också gullat med lilla Jinba, som är Wilmas valp. På eftermiddagen kom ett glädjande meddelande från Gotland. Novens Eboshi har varit på dubbelutställningen i Visby. han tog cert båda dagarna och idag blev han även BIR och BIG -4 ! Stort GRATTIS till Anette o Micke. Vackra Yoshi (Eboshi) vet jag att vi får träffa på Sofiero som vi nu börjar se fram emot.

Från Backamo kom akita resultat: Bir Novens gaibun och Bim samt ny champion Novens Kokoro Mika. Grattis till Lina och Maria N.

2011-08-15 Utställning Ronneby

Under helgen har vi varit i den vackra Ronnebybrunnsparken. Där var det internationell utställning och det gick mycket bra för våra hundar. Bir blev Koki och andra bästa hane blev Novens Gamagori Saki som fick sitt andra cert. garttis till Pernilla och Daniel. Passar på att gratulera Pernilla till gruppvinst också med en av sina vackra Viskalys pyreneer. Bim bland shiborna blev Takara följd av sin dotter Mishima.

​BIR o BIM Ronneby

2011-08-04

Det finns en röd tikvalp från vår fina G-kull för omplacering pga familjens allergi. Välkomna med frågor om ni letar annat än valp. Gärna utställningsintresserad

2011-08-01​

Pernilla & Saki​

​Under helgen fick vi glädjande utställningsrapporter. Pernilla och Daniel har varit i Ransäter med Saki som fick ett cert och blev 4bhkl på söndagen. stort GRATTIS, kul med den unga Saki. Även i Danmark gick det bra för en av våra hundar Novens Takashi Gitsune som blev BIR i lördags, GRATTIS.

Idag har vi tränat på en liten hinderbana här hemma, vilket uppskattades av alla hundar. Helt överlägsen var Yumi som klarade allt direkt och med enorm hastighet!

2011-07-20 Utställning i Tvååker x 3

Vi har varit i Tvååker på tre utställningar, bland annat en av årets höjdpunkter, vår rasspecial!

Trots att både Koki och Takara var helnakna blev det en hel del priser med hem.

Första dagen blev Koki 4bhkl, Takara 2btkl och Ehime 3 btkl. Yumi (Explorers Beniyumi) blev Bir valp och Novens uppfödargrupp blev etta med hederspris. Novens Fukuyama Eichiro fick reservcert, grattis Anna.

Andra dagen blev Mishima BIR och ny champion! Takra blev 3btkl och Koki 2 bhkl. Yumi blev Bir valp igen och uppfödargruppen fick etta med HP igen.

Tredje dagen var det 58 anmälda shibor, vilket var väldigt kul förstås.

Det var nu dags för Sami (Rollicks Golden Samurai) att göra debut i utställningsringen. Det gjorde han på bästa sätt och blev BEST IN SHOW valp. Yumi blev BIM i sin åldersgrupp slagen av Novens Hanami Nikko som alltså blev BIS-2 valp. Grattis Emma - ni är jätteduktiga!

Det var många fina placeringar och resultat för Novens hundarna. Mishima blev till 3btkl följd av sin syster Ehime som fick ännu ett cert och dessutom blev best in show unghund. Koki kom trea i utställningens fantastiska championklass som hanarna hade. Det var väldigt kul att se alla våra fina juniorer från G kullen. Kul också med två vackra veteraner, Kazai och Smilla. Kazai hade även utställningens vinnande avelsgrupp, grattis Annika.

Specialen var välordnad och trevlig. Kanske skulle man försöka ha någon som förklarade mer vad som händer i ringen. Det var många nya som inte förstod vad som skedde. Jag tror det hade varit trevligt om man på en special har ringsekreterare som berättar lite extra eller att någon annan gör det. Allt för att göra det hela mer publikvänligt.

När vi åkte därifrån fick jag en känsla som jag ofta får efter en utställning och det är att jag inte hann prata med alla. Jag vill verkligen framhålla att jag är jätteglad för alla valpköpare som kommer till utställningar. Vi tycker det är mycket kul att ni visar era hundar, ibland hinner man inte säga det på plats.

Tack till fantastiska Pernilla, Maja och Anna som hjälpte oss att visa hundar under helgen. Tack till alla er som ordnat så mycket med utställningen. Det är alltid farligt att nämna några eftersom man säkert glömmer några andra då, men jag vill ändå nämna Britt Marie som hade gjort ett otroligt jobb med alla priser mm. Du är verkligen en klippa! Jag måste också nämna Hasse och Elin som alltid ställer upp och hjälper till med allt. De bakar kakor, grillar korv och säljer lotter alltid med ett leende. Det är tur för klubben att ni finns!

Vi var väldigt nöjda och glada när vi vände söderut och planerar förstås in nästa års special som är den 3 juni i Huddinge.

Det finns fler bilder från utställningarna i Tvååker under galleri/shiba/shiba utställning

​Bir Mishima och Bim Sigge under lördagen

​Pernilla visar Ehime till cert och Bis -unghund

​Mishima ny champion Tvååker

​Sami BIS valp

2011-07-02-03 Utställningar i Borås

Mycket glädjande resultat har vi fått från Borås.

Dag ett blev Novens Tejina "Smilla" BIM, Bir veteran och NY CHAMPION!!!! Smillas son Sigge blev BIR Bra gjort Inkan!!

Även unga Novens Ginza fick CK och exellent på sin första officiella utställning. Grattis Sofie och Robert!!

Dag två blev Novens Tejina BIM igen samt BIS veteran!! Fantastiskt! Denna dag blev det ytterligare en ny Novens champion. Denna gång Novens La Kai. Ett jätte GRATTIS Hasse och Elin!!! Tack också till Maja som jag gissar var den som visade La Kai.

En underbar helg med två nya champions och en BIS veteran!

Hemma i skåne har vi varit på Falsterbo horse show och den som fick följa med var Sami, Rollicks Golden Samurai. Sami åkte i cykelkorg till Falsterbo, skötte sig perfekt på cykel och under hela dagen. Nu sover han djupt.

2011-06-28

Nu är vi säkra på att Wilma är dräktig! Valpar väntas runt den 23 juli.

2011-06-19

Förra helgen blev Nikko Bir valp på valputställning i Landskrona med jättefin kritik. Grattis!

På japan specialen i Norge lyckades Novens Itashii (Shiro) som är en akita, att bli BIM på två utställningar. Stort GRATTIS till Maria Engberg. Obs bild kommer snart.

I går slog Lennart och Lazaro till igen och blev BIR i Avestagrattis till det och även till "lillasyster" Biei som fick exellent!

​Shiro och Maria i Norge

2011-06-12

I helgen har vi haft kennelpromenad. Vi gick en lång runda i strålande sol och hade en trevlig fikastund. Lite utställningsträning hann vi också med. Tack till er som kom, det var jättekul att träffa både er och hundarna.

2011-06-06

Lite nya resultat

Novens Gobo Haiko med familjen Odder har varit i Landskrona på utställning. Haiko blev BIR och BIS-4 !! Stort GRATTIS .

Novens Hanami Nikko har gått på valpkurs med matte Emma och lyckades få full pott på slutprovet! Han har även vunnit en annan tävling på brukshundklubben i Helsingborg!

I Vänersborg tog Novens La Kai sitt andra cert och husse Hasse sken i kapp med solen, bara ett kvar nu Hasse. La Kai visades förtjänstfullt av Maja. I övrigt blev en naken Takara BIM och Ehime bästa tik -3 samt Koki andra bästa hane.

I Norrköping blev Lazaro andra bästa hane. grattis Lennart.

​La Kai fint visad av Maja

Glöm inte kennelpromenaden på lördag samt att anmäla till årets shiba händelse: RASSPECIAL i Tvååker se Shiba No Kais hemsida.

2011- 05-23

Internationell utställning i Hässleholm

Ännu en fanstastisk dag för oss! Koki blev BIR och lyckades sedan bli BIG-4! BIM blev vår Ehime som därmed fick cert och ett cacib blev det också. Balnd valparna blev vår "Yumi" Explorers Beniyumi BIM valp och Novens Gamagori Saki BIR valp och senare även BIS-4 valp i stor konkurrens! Jättegrattis till Sakis matte och husse Pernilla o Daniel. En härlig dag alltså och särskilt fina resultat för far och son, Koki och Saki.

​Koki BIG -4

​Saki Bis-4 valp

​Yumi 6 mån BIM valp

​2011-05-16

KENNELPROMENAD 11 juni

Välkomna på kennelpromenad den 11 juni i Ljunghusen. Vi träffas klockan 11.00 på Ljungenskolans parkering. Därifrån vandrar vi Ljunghusen runt med uppehåll för lite miljöträning, utställningsträning samt fikapaus. Hela rundan tar 1.5-2 timmar. Medtag fika, kläder efter väder ev sittunderlag glatt humör och en shiba förstås.

2011-05-16

Grattis till Novens Gobo Haiko och familjen Odder som varit på utställning i Lomma och blivit Bir samt BIS-4!!! Vilken strålande debut!

2011-05-07

Saki har varit i Danmark på utställningen i Hilleröd. Han blev BIR valp med fin kritik. Grattis Pernilla och Daniel.

Novens La kai har tagit cert i Lidköping!!! Stort GRATTIS Hasse och Elin!

2011-05-02

Novens Ginza har varit på sin första valp utställning i Smålandsstenar. Det blev Bir och Big-4!

Grattis till Robert och Sofie.

Från Beate i Norge kom också glada nyheter. Novens Ebetsu Ori har varit på utställning och fått cert och Bim! Domare var Anette Bystrup. Grattis.

​Ginza

2011-04-25

En helg med många shiba aktiviteter: I går var vi i Bokskogen i Shiba No Kais regi. Det var fint väder, 25 personer och cirka 20 shibor som vandrade 3 km spåret och sedan fikade under trivsamma former.

Idag har vi varit i Falsterbo på inoff utställning. Det var underbart väder och strålande resultat! Explorers Beniyumi debuterade på utställning och lyckades bli Best in Show -3 i åldersklasssen 4-6 mån. Novens Gamagori Saki ställde upp i 6-9 mån och blev BEST IN SHOW!!!! Grattis till Pernilla och Daniel! Extra grattis till Daniel som visade Saki för första gången och startade med att vinna allt! En annan trevlig bekant på utställningen var Novens Higashiyama Keno med matte och lillmatte. Lillmatte Erica ställde upp i barn med hund och gjorde det så bra så hon blev tvåa. Det var också en debut som var jättebra. Tack alla för trevligt sällskap under helgens aktiviteter.

Saki​

2011-04-09

Hej

Här kommer tips på några aktiviteter:

Skogspromenad SNK:s lokalavdelning syd ordnar en skogspromenad i Torup (Bokskogen) söndagen den 24 april kl. 11.00. Vi träffas på Torups parkeringsplats och startar promenaden kl. 11.15. Medtag egen fika så stannar vi och fikar på lämplig plats. Alla med shiba eller med shibaintresse är välkomna! Annika Mårtensson och Elisabeth Novén

Dagen efter den 25 april är det valputställning i Falsterbo, hoppas många kommer även dit.

Den 14 maj och 11 juni planerar vi kennelträff, mer info kommer.

2011-03-20 Internationell utställning i Malmö

Fantastiska resultat på utställningen i Malmö. Våra hanar blev etta och tvåa i championklassen och i bästa hanhundsklass var Koki nummer ett, tredje platsen vanns av Novens Chubu Itoh (Grattis Elsy) och på fjärde plats kom Hubbe. Bland tikarna var det bara två som fick exellent och det var våra två, mor och dotter. Vinnare blev Takara och tvåa med cert blev Ehime. Stort TACK Pernilla Sandström (Viskalys) som visade Ehime på ett helproffsigt sätt. Du är en pärla! Koki blev sedan Bir och Takara Bim. Rasen domdes av Arne Foss från Norge. I finalen lyckades Koki att än en gång placera sig och denna gång en fantastisk andra plats. Tack för suverän hejaklack!!

Nu ikväll har det blivit parning mellan dagens Bir o Bim. Så nu hoppas vi på Koki-Takara valpar runt den 22 maj.​

​Koki BIG-2 Malmö!

​Bir o Bim Koki o Takara

2011-03-15

Kimi och Hubbe har fått en son.

2011-02-26

Idag fick vi trevligt besök av Novens Gobo Haiko med familj. Oj vad stilig även Haiko hade blivit. Haiko är en son till Koki och Kimi alltså bror till Saki på bilden under.

2011-02-25

Nu är vi hemma igen från en underbar resa. Tack till våra hundskötare Nathalie och Fredrik som har gjort en strålande insats!

Planera gärna in en inofficiell utställning den 25 april i Skanör. Se under Skanörs brukshundklubb. Ett bra tillfälle att träna era valpar och vuxna eller bara träffas och fika. Vi kommer dit och hoppas många valpköpare vill göra oss sällskap. Andra händelser under våren är rasklubbens årsmöte nästa helg den 6 mars i Göteborg efter mötet kan ni lyssna på duktiga domaren Charlotta Melin som föreläser om shibans exteriör.

20 mars är det utställning på Jägersro i Malmö. Dit är det försent att anmäla men för den som vill se shibor kan det vara ett bra tillfälle. Vi kommer också till Hässleholm 22 maj. Anmäl gärna till den utställningen. Den är trevlig och det är en duktig shiba domare.

I maj blir det kennelträff med agility och lite annan träning. Mer info och datum kommer snart.

I dag har Novens Gamagori Saki debuterat på valputställning. Han blev BIG-2 i Hässleholm. Stort GRATTIS till Daniel och Pernilla!.

Runt den 15 mars blir det nya shiba valpar.

​Novens Gamagori Saki

2011-02-06

Äntligen kan man cykla med hundarna igen. I helgen har det blivit långa turer på isfria vägar.

Nu åker vi snart till USA men när vi kommer tillbaka ska vi planera in några träffar under våren. Tror det blir lite promenader fram i april och även någon mer valpinriktad träff.

​Lilla söta Yumi

2011-01-16

I fredags åkte jag till kennel Explorer och hämtade den underbart vackra valpen Explorers Beniyumi. Lilla Yumi har skött sig helt perfekt och var redan rumsren när vi fick henne.

Hon är vår tredje valp från Explorers och är varmt efterlängtad. Tack Gittan för förtroendet!

​Foto Explorers

​2011-01-13

2010 var ännu ett succé år för oss!

ÅRETS SHIBA 2010

1. C.I.B NO UCH NO V-09 NORD UCH NORD V-08 SE V-09 Noven's Takara 95

2. BE CH, DK UCH, INT UCH, LU CH, NL CH, SE UCH

Mara-Shimas Koki's Kime Waza 55

3. JWW-08 SE UCH NO UCH Seiichi-Sigge 52

4. DK UCH SE UCH Mara-Shimas King Of Hearts 51

4. SE-V 2010 SE UCH Rollick's Bright Red 51

5 INT UCH NORD UCH NORD V-06 SE V-08 SE V-09 SE V-10 Arctic Trail's Benito 44

6. DK UCH SE UCH SE V-03

Noven's Juuyoubunkazai At Chonix 32

7. JP CH SE UCH Kurokaidou Go Bingo Kamishimasou 29

8. SE UCH Chonix Chiyuu-Atto 28

9. INT UCH LPI LPII NORD UCH Explorer's Inagiru 27

10. JWW 2010 Noven's De Mishima 26

2011-01-08-09 My Dog utställning i Göteborg

Året började bra för oss på utställningarna i Göteborg. På lördagen blev Koki Bir och Takara Bim, Mishima blev andra bästa tik med cert och Ehime fick ck igen och blev reserv i bästa tikklassen. Vår uppfödargrupp fick HP -bästa grupp.

På söndagen blev Koki andra bästa hane, Takara Bim, Mishima andra bästa med cert och Ehime fjärde bästa med CK. Mycket roligt var det också att hanhundscertet gick till Novens Akashi och att La kai fick CK. Även denna dag blev det HP och bästa uppfödargrupp. Tack till alla som hjälpte oss visa hundar, Maja, Pernilla och deltagarna i uppfödargruppen förstås!

Så här såg kritiken från grupperna ut:

OUTSTANDING GROUP WHERE YOU CAN SE THE POWER IN THE BREED. ALL OF THEM HAS THE EASTERN EXPRESS AND A LOT OF CLASS.

Rafael Malo Alcrudo

WONDERFUL BREEDERS GROUP OF TOPQUALITY. SPECIMENT BEAUTIFUL HEADS, GOOD BONE AND TEMPERAMENT, ALL VERY SIMILAR IN TYPE AND QUALITY. CONGRATULATIONS TO THE BREEDER.

Seamus Oates 

Adress

Novens Kennel

Vellinge Väster Byaväg 113

235 91 Vellinge

Kontaktinformation
Tel.: +46(0)707523989  0707-520441
E-mail: info@novens-kennel.com