Kenneln med spetskompetens​

​2010-Senaste nytt

2010-12-28

Bilder på Wilma Koki valpar i shiba galleri 3.

2010-12-27

Nya bilder i shiba galleri 2 på 3 syskon ur G kullen.

2010-12-02

Nu har Wilma och Koki fått 5 valpar. Allt går bra och det blev 3 hanar och 2 tikar.

2010-11-21

Nu har alla Kimis valpar åkt och vi önskar våra nya trevliga valpköpare lycka till!

Nästa år firar vi 20 års jubileum och vi kommer att ordna lite träffar och annat.

2010-11-0607 Herning Danmark

Takaras bror Novens Takashi Gitsune blev Bir och Dansk vinnare 2010 han blev också

DKK racevinder 2010!

2010-11-07 SKK Växjö

Idag har vi varit i Växjö med Koki, Takara och Ehime. Koki tog sitt tredje Bir på tre försök och lyckades bli BIG- 2. Jag var förstås jätteglad. Han är en underbar hund att visa då han verkligen älskar utställning. Takara blev Bim och Ehime 3:e bästa tik med CK. Så vi var mer än nöjda när vi åkte hem. Grattis till Hasse och La Kai som fick CK. Det gjorde du bra Hasse! Grattis till alla andra vackra hundar med fina resultat. Jag passar på att påminna om hur stolt man kan vara bara av att ha en hund som klarar utställningsmiljön. Det är faktiskt inte alla hundar som gör det. Nu laddar vi inför stor satsning på My dog i januari.

På nyhetsfronten kan jag också nämna att Wilma är dräktig.

​Bir o Bim

Foto Pernilla Sandström

​Koki

Foto Pernilla Sandström

​Ehime - idag 3btkl.

​Takara - idag BIM

2010-10-22

Det finns lite nya bilder i Shiba galleri 2

2010-10-10

Idag har vi varit på promenad. med på promenaden var Ehime, Takara, Wilma och Mishima.

Wilma väntar förhoppningsvis valpar i slutet av november.

2010-09-23

Kimi har fått 5 valpar, 3 hanar och 2 tikar. Alla är röda och mår jättebra.

2010-09-18 Ballerup Danmark

Koki blev ny Dansk champion, Köpenhamnsvinnare 2010 samt Bim. Takara blev andra bästa tik och Novens Esaschi blev bästa valp.

2010-09-12 SKK Helsingborg

​Koki och helgens rosett skörd

​Ny dag utan regn men med samma fantastiska resultat. Ehime blev Bir igen och Eboshi Bim. Den här dagen var även deras syster Novens Eniwa Reba på plats och blev andra bästa tikvalp med HP. Grattis till Kalle o Britt. Reba var jättefin så ni måste ställa ut henne igen!

Novens Chubu Itoh fick CK - grattis Elsy.

Koki blev BIR och BIG-R och Takara BIM samt Mishima andra bästa tik med cert.Det var en fröjd att visa Koki som tydligt visade att han gillar utställningar. Kazai blev

tredje bästa hane och bästa veteran. Han blev även BIS i avelsgruppen med sina Chonix barn. grattis till er. Fantastiskt Kazais och hans avkommers andra BIS avelsgrupp i år.

Vår uppfödargrpp vann med HP. Tack alla som gjorde den här helgen möjlig. På vägen hem blev vi också med Birma katt - men det är en annan historia.

2010-09-11 SSUK Helsingborg

En lång dag med regn och rusk. Vi åkte inte från utställningen förrän 19.30. trots regn blev resultatet strålande.

Bir valp och Bis-2 valp Novens Ehime Bim valp blev brodern Novens Eboshi grattis fam Arvidsson.

BIR och ny svensk champion Mara-Shimas Kokis Kime Waza. Koki var en hund ifrån placering i gruppen också. Andra bästa hane var kokis son Hubbe.

Bim blev Takara och bästa veteran samt BIS-3 Novens Juuyoubunkazai, - grattis till Annika M.

2010-09-07 Kimi är helt säkert dräktig.

2010-08-15 NKK Oslo

Stort GRATTIS till Maria Engberg och hennes vackra Shiro och Shiki som har varit i Norge på dubbelutställning i helgen.

Lördag ; BIR JWW-08 Such Nuch Finuch Norduch Novens Itashi och BIM

Such Dkuch Nuch SFuch Nordv-06 Kbhv-06 SV-05 NV-10 Novens Jinarushiki-Go. Båda blev därmed kvalificerade för Crufts!!

Söndag blev Shiki BIR och Norsk vinnare 2010. En otrolig tik som fyller 7 år om några dagar. Hon är absolut en av mina stora favoriter, Shiro också förstås som alltid är med i toppen.

2010-08-01 Shiba specialen i Ransäter Domare Charlotta Melin

Dessa utställningar brukar alltid vara extra roliga, så även i år. Det är mycket trevligt att specialen nu flyttas runt på olika platser i landet. passa redan nu på att boka in Tvååker nästa sommar. Då är vår special ihop med SKK´s dubbelutställning där. Det är en tillställning man inte ska missa. Allt var perfekt ordnat och jag passar på att tacka alla som fixat så mycket runt utställningen. Vi hade hela bilen full med priser!

Novens Ehime blev BIS valp!

Novens De Mishima tog cert blev tredje bästa tik samt BIS junior

Novens Takara blev andra bästa tik slagen av vackra Explorers Inagiru som blev BIS. Fler resultat finns på rasklubbens hemsida.​

Mishima cert och BIS junior​

​2010-07-31 SKK Ransäter

​Efter många mil upp i de Vämlänska skogarna var det härligt med trevligt sällskap och fina resultat. Novens Ehime blev Bir valp, Novens De Mishima tog ännu ett cert och blev andra bästa tik endast slagen av sin mor Novens Takara som blev BIR.

2010-07-20

Kimi har blivit parad med Koki. Nu hoppas vi på valpar runt den 21 sept.

2010-07-15

Vi flyttar nu ner till Ljunghusen och kommer att ha begränsad möjlighet att läsa epost de närmaste veckorna. Våra telefoner fungerar dock.

2010-07-14

​Vi välkomnar vår nya hane Multich Multivinnare Årets hund i Holland 2007

Mara-Shimas Kokis Kime Waza.

2010-07-09 +10

SKK Tvååker

​Otroliga resultat fortsätter! Vi reste till Tvååker för en stor tvådagars utställning. Det var 24 shibor båda dagarna. Första dagen blev Takara BIR, Mishima Btkl -R, Hubbe Bhkl 2. Vår uppfödarklass vann med hederspris. Särskilt roligt var att unga Novens Fukuyama Eichiro ägare Anna Ragnvid fick CK och placerade sig som Bhkl-4. Detta under sin första officiella utställning. Han visades väldigt bra av Anna! Grattis också Hasse med La kai för ännu ett CK!

​Dag två, även den med en värme som var enorm. Jag tror det var närmare 30 grader på utställningsplatsen. Detta blev en dag jag aldrig kommer att glömma. Takara blev Bir igen, Hubbe blev Bim, Mishima fick cert och blev Btkl-2 samt uppfödarklassen fick 1 hp.

Så här skrev vår domare Erna Britt Nordin om uppfödarklassen:

4 kombinationer mellan veteran och junior, alla av utmärkt rastyp. Härliga storlekar, utmärkta kroppar, ben och rörelser. Det är så här det ska se ut. Bara att gratulera!

I många år har jag längtat efter att få vinna en grupp på en stor SKK utställning. Jag har varit tvåa 5 ggr och lite andra placeringar men en dröm har förstås varit att få vinna. I söndags hände det! Takara vann grupp 5 och jag blev verkligen otroligt glad och tacksam! Wow vilken känsla det var!! Jaghar alltid beundrat Erna Britt Nordin som domare. Hon är så kunnig och dessutom en av de allra trevligaste domarna att ställa ut för. Hon har ett otroligt fint sätt med alla hundar också. Det var förstås väldigt kul att få vinna under en sån domare!

​Takara BIR och BIG

Oj vad priser vi fick..

2010-06-25

Världsutställning i Herning

​En helt fantastisk dag för oss. Det var cirka 90 shibor från många olika länder som samlades i Herning. Vi hade med oss fyra hundar, Wilma, Takara, Mishima och Hubbe. Alla fick exellent vilket inte särskilt många hundar fick. Dagens domare Elina Tan Hietalathi verkade säker på vad hon ville ha. Det var med stor stolthet vi kunde konstatera att alla våra hundar blev placerade: Mara-Shimas King of Hearts "Hubbe" som nummer tre i championklass. Novens Fujizakura wilma som nummer tre i championklass, Novens Takara som vinnare av championklassen och som andra bästa tik totalt samt hennes dotter Novens de Mishima som vinnare av juniorklassen , tredje bästa tik totalt och titeln JUNIOR VÄRLDSVINNARE 2010 !

Ännu en mycket lyckad resa!​

Så glad blev jag!​

2010-06-19-21

SKK Jönköping tredagars internationell utställning

​Hubbe - nu dansk och svensk champion

SEuch DKuch Mara-Shimas King of Hearts

​Vi tillbringade tre mycket trevliga dagar i Jönköping. Det var många shibor alla dagar. Jag tror det var strax över 30 varje dag och det var en hel del ryska shibor.

Takara blev andra bästa tik första dagen och de andra dagarna blev denna lilla pärla BIR. Mishima som var helt urfälld fick 1 HP alla dagar och Wilma blev Btkl -R under två dagar.

Sista dagen slog Hubbe till med en tredje plats i bästa hanhund och blev därmed champion.

Vår uppfödargrupp fick 1:a HP varje dag.

​2010-06-12

SKK Avesta Svensk vinnare 2010

​Vi valde att inte åka på Svensk vinnar utställning i år, eftersom Fredrik tog studenten igår.

Några som åkte var Tanja, Sven och akitanCh Novens Aikii som blev BIR och svensk vinnare 2010. STORT GRATTIS

2010-06-12

Inofficiell utställning Höganäs

​Novens Fukuyama Eichiro äg. Anna Ragnvid blev Bir och BIS-5. Grattis

2010-06-06

Detta glada meddelande kom idag från Gunilla Olsson och Novens Ichiryo Go.

​Hej Elisabeth Idag har Rio varit i Växjö och tävlat i Agility. I strålande solsken lyckades vi få till ett felfritt lopp utan tidsfel och därmed plocka hem vår första pinne i agilityklass. Och inte nog med det. Vi lyckades upprepa bedriften i hoppklassen, felfritt och pinne även där. en 2:a placering och en 3:e plats. I dag är han världens bästa shiba och har belönats med hamburgare och en burk kattmat!!

2010-06-05

Utställning i Neumunster

​Novens Takashi Gitsune blev Bir och hans dotter Porskaelunds Monique blev Bim. Grattis till kennel Porskaelund. Detta var Takas tredje utställning i år och hans tredje Bir!

2010-06-05

Bosjökloster inofficiell utställning

Den här veckan hade vi till skillnad från förra veckan strålande sol. Det var riktigt skönt och vacker miljö förstås. Vi hade med oss alla hundar och ställde ut 3. Hubbe blev Bir bland de vuxna och Ehime blev Bir bland valparna. Halvsyster Mishima blev andra bästa tik med hp.

Novens Ehime 4 månader​

2010-05-29

Inofficiell utställning Burlövs BK

​Det var inte fint väder utan snarare iskalla vindar men bra träning för valparna och bra resultat blev det. Det var Ehimes första utställning och hon gillade inte riktigt utställningskoppel så det får vi träna mer på.

​NovensEhime blev Bis-6 4-6 mån

Novens Fukuyama Eichiro äg. Anna Ragnvid Bis-3 6-9 mån

Novens De Mishima BIS 9-12 mån

Chiro och Mishima​

2010-05-22

Hässleholm Skk

​Vi hade en ny fantastisk dag med strålande resultat!

Bir valp Novens Fukuyama Eichiro, äg. Anna Ragnvid.

Bästa veteran: Ch Noven's Juuyoubunkazai At Chonix, äg Annika Mårtensson.

Cert Novens De Mishima.

Bim Ch Novens Juuyoubunkazai at Chonix.

Bir och Big-3 Ch Novens Kimi.

Bästa uppfödargrupp Novens!

Dessutom blev Mishima andra bästa tik, Takara tredje och Wilma fjärde!

Dömde gjorde rasspecialisten Charlotta Melin som högt motiverade alla sina placeringar

vilket var mycket uppskattat av såväl utställare som publik. Stort TACK till Anna Ragnvid som

visade Kimi till Bir på ett strålande sätt!

2010-05-15 + 16

SKK Piteå +SSUK

​Maria Engberg visade Norduch JWW-08Novens Itashii "Shiro" till BIR båda dagarna. Stort grattis till vinsterna med fina Shiro.

​Bilden på Shiro är från Finland när han blev finsk och nordisk champion.

2010-05-08

Bokskogen

Shiba-No Kai´s avdelning syd ordnade promenad i Bokskogen. Väderprognosen hade utlovat kraftigt regn men vi hade tur och fick en fin tur i den vackra Bokskogen.

2010-05-01

DKK Hilleröd

Ännu en framgångsrik utställning. Vi tog bron över till Danmark och besökte Hilleröd.

Det var uppehåll i vädret ända tills shiborna var klara sen öppnade sig hela himlen.

Bir blev Novens Takashi Gitsune med ägare kennel Porskaerlund andra bästa hane och ny champion bleb vår Hubbe dvs Mara-Shimas King of Hearts och bästa tik samt ny champion blev Novens Kimi. Så det var maximal utdelning att få två nya champion och att få se vackra Taka bli Bir.​

​BirNovens Takashi Gitsune och Bim Novens Kimi

​Hubbe på språng mot sitt danska championat.

​SEuch DKuch Novens Kimi

​2010-04-25

SKK Västerås

För andra året i rad blev Hubbe Bir i Västerås. Vi hade tre tikar med oss och vår junior

Novens De Mishima slog till med sitt första cert och blev Bim. Vågar vi hoppas på att hon går i mamma Takaras fotspår....Andra bästa tik blev Wilma och tredje bästa tik Kimi.Domare var Liz-Beth Liljeqvist somjag vet har ett stort intresse för både shiba och akita. Det är alltid extrakul att ställa ut för kunniga och intresserade domare

2010-03-30

GLAD PÅSK​

Novens Ehime 11v​

2010-03-20

SKK Malmö

​Utställning på hemmaplan i Malmö. Det var 39 shibor anmälda vilket förstås var jättekul. Tack till alla valpköpare som kom och visade era hundar. Det var lite rörigt ett tag då jag tror domaren var obekant med våra regler, men sånt händer ibland dock inte så ofta.

Bäst i ras blev vår Hubbe Mara-Shimas King of Hearts. Hubbe blev också BIG-R, vilket var extra kul då gruppen dömdes av rasspecialisten Christen Lang.

Bästa hanhundstvåa blev Novens Juuyoubunkazai at Chonix äg Annika Mårtensson. Kazai blev också Bästa veteran och sedan BIS-2 veteran!!! Efter det gick den vackra Kazai in med sin fina avelsgrupp och dessa blev BEST IN SHOW. Stort GRATTIS till alla som var med och mest till Kazais ägare Annika förstås.

2010-02-28

Novens Ebestu Ori vilar efter vilda lekar.​

2010-02-24

Liten tur ute idag igen.​

2010-02-21

Valparna har varit ute för första gången. Det blev bara en väldigt kort stund pga kylan, men spännande var det med snö och diverse pinnar.​

Novens Eboshi 5,5 veckor​

2010-02-14

Nu har valparna blivit 4,5 vecka och lär sig nya saker varje dag.

​Hela gänget

2010-02-07

Nu har valparna flyttat ur sin låda och utvecklas för varje dag. Mishima som är valparnas storasyster är också med på bild.​

​Två av valparna

Mishima 7 mån​

​2010-01-30

DKK Fredricia

​På grund av väder och dåliga pälsar åkte vi inte trots två anmälda. Mycket glädjande resultat blev det ändå. Pappa till takaras valpar Stämmlocks Etsuo "Noppe" fick cert och blev Dansk champion, grattis! Bir blev Takaras bror Ch Novens Takashi Gitsune och Bim hans dotter Porskaerlunds Monique. Grattis till kennel Porskaelund!

​Novens Takashi Gitsune BIR i Fredricia

2010-01-24

Shiba träff i Malmö

​Vi har haft en träff i ett magasin i Malmö frihamn. Där tränade vi utställning och miljö. Vi var 32 tvåbenta och 16 fyrbenta som umgicks i några timmar under eftermiddagen. Tack till er som kom. Det var väldigt kul att återse så många valpar och vuxna. Imponerande att alla klarade miljön så bra. I slutet visade Anna alla konster hon lärt lilla Chiro - wow vad duktig han är. Nästa gång Anna måste du visa alla vad du har lärt dina hundar det var som en riktig minicirkus.

Anmäl er till utställningen i Malmö 20 mars, så ses vi där. Fler bilder under Galleri/träffar

2010-01-14

Takara har fått valpar med Stämmlocks Etsuo "Noppe". Det blev 5 röda jättefina valpar, 1 hane och 4 tikar.

2010-01-07-08

För första gången på många år var vi inte på utställningen. Bland akitorna blev Genji återigen BIR den dagen han var med. Grattis Maria S.

Bland shiborna var det många fina resultat. Första dagen var Novens Ichiryo Go med matte Gunilla 3 :e bästa hane och Novens Lazaro med husse Lennart fyra. Andra dagen var Rio och Gunilla fyra och Novens La kai blev 3:e bästa hane. Grattis till er alla och extra grattis till La Kais husse o matte Hasse o Elin som har jobbat så mycket med La Kai! Bra gjort. Grattis också till unga Kawa som fick CK.

Adress

Novens Kennel

Vellinge Väster Byaväg 113

235 91 Vellinge

Kontaktinformation
Tel.: +46(0)707523989  0707-520441
E-mail: info@novens-kennel.com