Kenneln med spetskompetens​

Aktuellt - 2014​

2014-11-14

​Novens Gamagori Saki har varit på Norsk vinnarutställning med matte Johanna. Det blev Norsk vinnare 2014, ny norsk champion, cacib och BIM.

Stort grattis till Johanna och Daniel.

2014-11-10

Igår var vi på "Malmö valp", Sveriges största valputställning med 900 valpar. Särskilt roligt var det att flera av våra valpköpare var på plats. Alla gjorde en lysande insats, det var verkligen kul att se. De hundar som klarar den miljön klarar allt annat. BIR valp blev Novens Eri som sedan också blev BIG-3. Tack alla ni som kom och hoppas ni fortsätter på fler utställningar.

Nästa utställning för oss blir My Dog i Göteborg i januari och sedan blir det Malmö igen i Mars. Innan dess ska vi också hinna åka till Crufts.

I slutet av oktober hade vi "Öppet Hus". Tack alla som kom, det blev en trevlig dag.

Nedan lite bilder från Malmö valp.

BIM och BIR

​Linnea & Ginko Aina & Flisan

Marje och Fox

Elisabeth och Eri

Jonni och Akiko

Lena och Daijin

Fanny och Fujieda

​​

I början av november var vi som vanligt på internationell hundutställning i Växjö. BIR och bästa veteran blev Koki, andra bästa hane blev hans son Kochi. Mycket glädjande blev familjen Lundins Ima (Novens Wajima Mitsu) BIM. Vi vann också bästa shiba uppfödare. När det var dags för final var Koki i sitt esse. Han är nu 10 år men älskar varje stund på utställning. I veteran finalen blev han BIS-2. När det sen var dags för gruppfinal vann han gruppen och plötsligt var vi i BIS final! Stor glädje blev det när Koki blev BIS-3. En fantastisk dag med en fantastisk hund!

2014-10-04

Har inte hunnit uppdatera sommarens alla framgångar. När vi var på underbara Gotland blev Takara BIR ena dagen och BIM andra dagen. Mirai fick ett cert och Aki blev ny svensk champion. Koki blev BIR ena dagen och BIM den andra. Han blev också BIS veteran vilket förstås var en underbar känsla. Han är fantastisk den hunden. Nu är han 10 år men älskar fortfarande utställningar. Tyvärr hann vi inte stanna på dag 2 finalerna.

Vi har också varit i Hilleröd på Köpenhamnsvinnarutställning. Aki blev BIR, ny danskchampion och Köpenhamnsvinnare-14, Takara blev andra bästa tik. Koki blev ännu en gång BIS veteran!

AKI BIR Köpenhamnsvinnare-14

​KOKI BIS veteran Hilleröd

KOKI BIS veteran Visby

MIRAI cert Visby

AKI ny champion Visby

MIRAI gillar husbilsliv

KOKI & TAKARA BIR & BIM Visby x 2

2014-09-30 ÖPPET HUS

Den 26 oktober mellan 14-16 har vi ett nytt ÖPPET HUS. Du som är intresserad av shiba eller american akita är välkommen att titta på hundar och ställa frågor. Vi kommer samtidigt att ha valpträff med utställningsträning. Anmäl er gärna till Sydskånska kennelklubbens utställning i Malmö 9 november. Vi kommer att åka dit och ställa ut en valp. Sista anmälan är den 13 ok.

Skicka ett mejl, sms eller meddelande via facebook om ni kommer på vår träff. VÄLKOMNA

2014-09-22

Oshima är dräktig och väntar valpar runt den 6 oktober.

2014-08-16

Under sista helgen av juli var vi iväg tre dagar på internationell utställning i Jönköping. Det var en välordnad utställning på ett bra område. Vi hade verkligen roligt tillsammans med alla shiba vänner som var där. Dagarna var långa och varma med många skratt. Resultatet var varierande för alla hundar under dessa dagar vilket är lite tråkigt. Visst är det ok att domare tycker olika men i vissa fall gick det från BIR till VG på en dag och det kan ju upplevas lite konstigt.

Vi var väldigt nöjda dag 1 med BIR valp Novens Zoey Zumi Zai,

BIR och bästa tik Novens Wakayama Miki

andra bästa tik Novens Takara

BIM och bästa hane Novens Kochi Kami Waza

andra bästa hane och BIR veteran Novens La Kai (Grattis Hasse)

Bästa uppfödargrupp: Novens

Dag två blev Novens Kochi Kami Waza BIM med Novens La Kai som tvåa och BIR veteran.

Det blev även bästa grupp igen.

Sista dagen var det stora glädje ämnet att Novens Miazaki blev svensk utställningschampion och andra bästa hane. Grattis till Lena och Dennis!

2014-08-10

Glädjande nyheter från Marje och lille Fox. Vid utställningsdebut på valputställning i Varberg blev Novens Chikuma BIR BIG och BIS!!! Vilken start!

2014-07-13 Utställning Tvååker

Glädjande besked från Anne och Inger på kennel Posh. De visade sin tik Novens Goshogawara "Kita" som blev BIR.

2014-07-05 Internationell utställning i Ronneby.

Ännu en fantastisk dag för oss.

Novens Niimi blev BIR och ny svensk och dansk champion. Andra bästa tik blev Novens Takara. Bästa hane och BIM blev Novens Kochi kami Waza och andra bästa hane med cert blev Novens Yamazaki Mineto ägare A. Mårtensson.

Vi fick också hederspris på vår uppfödargrupp. Tyvärr kunde vi inte stanna till gruppfinalerna men vi var förstås mycket nöjda med dagen.

2014-05-01

Gracies valpar ute för första gången. De är nu 3,5 vecka. Valpar finns att tinga.


Oshima fick en valp som är tingad.

2014-04-17

Nu har vi både american akita valpar och shiba valpar!

För några veckor sedan av det internationell utställning i Malmö med 28 shibor. Domare var Saija Juutilainen. Vår fantastiska veteran "Koki" slog till igen. Han blev BIR och BIG! Han blev dessutom BEST IN SHOW veteran -2! En otrolig helg och en härlig känsla att få visa en snart 10 årig hund i BIS final. Tack till hejarklacken!! Vår Miki blev andra bästa tik.

​SEUCH DKUCH Novens Kochi Kami Waza vann championklassen i Malmö och blev andra bästa hane, endast slagen av sin far.

KOKI BIR BIG BIS-2 veteran

2014-03-04

Ehime är parad med Mara-Shimas Kinkei Za Mirai. Det blir en spännande kombination.

2014-03-02

Nu kan vi se att Aki är dräktig. Även Oshima är parad och Ehime har börjat löpa. Vi hoppas också på akita valpar i april.

2014-02-01 Året 2013

När vi tittar tillbaka på år 2013 kan vi konstatera att vi har haft fantastiska framgångar! Vi har ställt ut flitigt i Sverige, Danmark och Norge. Året har faktiskt gett utdelning på samtliga resor vi gjort och vi känner oss förstås oerhört tacksamma för att så många domare har uppskattat våra hundar. För femte året i rad har vi vunnit ÅRETS SHIBA. Vi har också vunnit årets veteran med samma hund. Vi har endast visat uppfödargrupp 3 ggr och av dessa blev vi BIS uppfödare i Borås.

Det har blivit 11 BIR - bäst i rasen, 13 BIM - bäst i motsatt kön, 24 cert och 5 nya championat.

​​Utställning 2013

Topp 10 utställningsshiba 2013

1.

BENELUX CH INT UCH NO UCH NOV-11 NORD V-11 SE&DK UCH

Mara-Shimas Koki’s Kime Waza C.I.B FI UCH JWW-08 NORD UCH Seiichi-Sigge

3.

C.I.B NO UCH NO V-09 NORD UCH NORD V-08 SE V-09 Noven’s Takara

4.

SE JV-12 Kringelmyras Ahsoka

5.

SE UCH SE V-12 SEV-13 Explorer’s Z Shinsi No Memboku

6.

DK UCH JWW-10 SE UCH Noven’s De Mishima

7.

SE UCH SE V-07 SE V-13 Explorer’s Q-Hime

8.

SE UCH Taichung Classic Design

9.

DK UCH SEUCH Parnassos Masaru

SE UCH Honto-No Reiko

10.

DK UCH SE UCH Chonix Chiyuu-Aito

Noven’s Kochi Kami Waza

2014-01-29

Novens Wakayama Miki har A höfter! Miki är dotter till Novens Ehime och Rollicks Golden Samurai.​

Det tråkiga som har hänt under året är att två av de tikar vi köpte in 2012 blev röntgade med grava höftledsfel - E. Två underbara hundar som förstås inte kommer att användas i avel. Vi har röntgat 6 andra hundar med godkänt resultat.

Rollicks Keen Katana A

Novens Oshima B

Novens Toyama A

Novens Niimi B

​Mara-Shimas Kinkei Za Mirai B

Ölenskjolds Goodness Gracious (Am Akita) A

Ölenskjolds Ichi E

Aangenaam Issei Kokuhou E

2014-01-20

Den 15/1 fick Novens Niimi och Mara-Shimas Ichi Kaana Yuushi 3 röda tikvalpar. Niimi är en utmärkt mamma och alla mår bra.

Idag har Aki och Mishima börjat löpa, de kommer att paras.

2014-01-06

Då har årets utställningar börjat och det på ett utmärkt sätt. Vi har som vanligt varit på My Dog utställningen i Göteborg. Det är två internationella utställningar med mycket folk och hundar. Jag brukar säga att man kan vara nöjd hur det än går om man har en hund som klarar miljön där inne. Det är perfekt träning att vara där några dagar. I år hade vi bara med oss Kochi och Miki. Dag 1 blev Kochi andra bästa hane med cert och cacib. Tack vare det är han nu SE UCH DK UCH Novens Kochi Kami Waza. Miki blev andra bästa tik med reserv cert. Dag 2 blev Kochi BIR och Miki BIM. På andra plats bland tikarna kom Novens Chujo som nu är 11 år. Fantastiskt att se

En 11 åring i det fina skicket. Chujo "Kicki " ägs av Louice Hagman och visades förtjänstfullt av Anna Klang. Novens fick även bästa uppfödargrupp. Nästa utställning blir Malmö i mars. Då blir det fler hundar som får åka med. Vi hade inte tänkt visa Koki detta år men han älskar ju utställningar så det blir kanske lite till i alla fall. Nästa vecka är det dags för Niimis valpar!​

Adress

Novens Kennel

Vellinge Väster Byaväg 113

235 91 Vellinge

Kontaktinformation
Tel.: +46(0)707523989  0707-520441
E-mail: info@novens-kennel.com