Kenneln med spetskompetens​

Arkiv - Senaste nytt 2012

ÅRETS SHIBA 2012

Resultat tom 20130106 Enligt Hunddata.

1.
HR CH LU CH NL CH PL CH SL CH Mara-Shimas Ichi Kana Yuushi

Hässleholm 19p, Borås 13p, Tvååker 15p, Tvååker 6p, Ronneby 11p, Sofiero 8p, Helsingborg 7p = 66 p
2.
C.I.B NO UCH NO V-09 NORD UCH NORD V-08 SE V-09 Noven's Takara

Malmö 6 p, Hässleholm 7p, Borås 6p, Tvååker 8p, Tvååker 18p = 45 p

3.
Noven's Ehime
Sofiero 20p, Helsingborg 13p, Växjö 10p = 43 p

4.
SE UCH Explorer's Z Shinsi No Memboku

Ljungskile 9p, Växjö 20p, Stockholm 10p = 39 p

5.
C.I.B JWW-08 NORD UCH FI UCH Seiichi-Sigge


My Dog 11p, Lidköping 2p, Vänersborg 2p, Borås 4p, Borås 4p, Ljungskile 1p, Sofiero 10p, Helsingborg 5p = 34 p

6.
SE UCH Explorer's Zikka No Memboku To Naru

Västerås 11p, Vallentuna 1p, SNK 20p, Stockholm 4p = 36 p

7.JWW-10 SE UCH Noven's De Mishima

Borås 2p, Tvååker 6p, Tvååker 7p, Ronneby 5p, Sofiero 8p = 28 p

8.
SE UCH Chonix Chiyuu-Aito

Malmö 17p, Hässleholm 5p, Sofiero 4p = 26 p

9.
Noven's Goshoga Wara

Malmö 2p, Hässleholm 9p, Tvååker 4p, Tvååker 5p, Ronneby 3p = 23 p

10.
SE UCH Taichung Classic Design

Köping 12p, Askersund 5p, Visby 4p, Visby 1p, = 22 p
Kazakoshi No Beninishiki Goyokohama

Eskilstuna 5+1 p, Västerås 3 p, Vallentuna 2+2 p, Österbybruk 1 p, SNK 8 p = 22 p

​Årets shiba, vackra Katai

2012-12-30

Novens Michie som bor i Tjeckien har haft ett framgångsrikt år. Michie har blivit Czech JuniorChampion and​Junior Champion​Club​-​Shiba​Club​of the Czech Republic. Han har fått exellent på alla utställningar.

Grattis till Pawel och Jana Charvat.

Så här vid jul är det stor glädje att vara uppfödare och få så fina bilder på hundar. Tack för det!

Den 23 december fick Ehime och Sami valpar. Det blev tre röda fina valpar, 2 tikar och 1 hane.

​Novens Michie

Novens Shimanto "Seiko"

​Novens Utashinai "Xavi"

2012-12-22

En härlig julklapp är att vår nya inhägnad Shiba Fun Park nu är invigs. Jag kan just nu titta ut över inhägnaden och se 9 lyckliga shibor som springer omkring. De har provat både bro, rör, stenar och kullen.

2012-12-17

Det här året stannade vi hemma från Stockholms utställningen. Glädjande hörde vi att det blev några riktigt vackra shibor som vann nämligen samis vackra mamma Rollicks Bright Red och Katanas vackra pappa Explorers Z Shinshi No Memboku. Kul var det också att Novens Miazaki fick sin första vinnartitel som Svensk juniorvinnare 2012. Grattis till Helena, Charlotta och Lena!

Även bland akitorna gick det bra med Svensk vinnare 2012 Novens Itashii BIM och bästa veteran Novens Jinarushicki ägare Maria Engberg. GRATTIS.

Här hemma förbereder vi oss för julfirande och valpar, snart dags för Ehime och Samis valpar. Det är också mycket jobb med miljöträning av alla de unga hundarna. I morgon bär det av till vellinge Blomman igen och en tur på tomtestigen med Katana och Toyama.

Väldigt glad blev jag också när jag läste att Novens Tejina "Smilla" har blivit bästa veteran på SSUK IGEN! Bra gjort Inkan!

​foto B.Hillerby

2012-12-08

Glädjande nyheter från Danmark. Kita har varit på utställning och fått fina titlar idag. Nu är hon SE uch DK uch Khv-12 Novens Goshoga Wara. Hon blev BIM bland 9 tikar. Det var Kitas nionde cert. Det är 5 syskon i Gkullen 4 är utställda och alla har cert, nu är två champion. Stort GRATTIS till Inger och Anne.

​Kitas ny champion Ehime är dräktig så det blir valpar mellan jul och nyår.

2012-11-26

Mishimas valpar växer och mår bra, de är väldigt snälla och duktiga.

Igår började vårt projekt Shiba fun park. Dessvärre kom det ett rejält regnväder vilket gjorde att den 16 tom tunga hjulgrävaren sjönk i lera. Suck, men skam den som ger sig. Nu blir det bandgrävare nästa vecka så ska vi väl rå på leran. Det ska bli så kul när det hela är klart och vi kan släppa in hundarna. Tålamod är inte min starkaste sidan men jag inser att det kommer att ta ett tag till.

2012-11-18

Förra helgen var vi på "Malmö valp", den stora valputställningen som varje år går av stapeln i november. Jag blir alltid så nöjd när valpar klarar av den här typen av miljö. Det finns folk som säger att utställningshundar "bara" behöver se bra ut, den som uttalar sig så har verkligen en stor okunskap. För att en hund ska visa sig bra på utställningar måste den ha en bra mentalitet. Speciellt tufft är det för hundar på stora inomhusutställningar. Det är inte bara miljön med stora hallar, massor med hundar och människor, hunden ska också sköta sig i ringen. Vi hade med oss Mara-Shimas Kinkei za Mirai som blev BIM, Aangenam Issei-Kokuhou och Novens Niimi. Mirai och Issei var jätteduktig men Niimi ville inte riktigt springa som jag önskade så där får det bli mer träning. Vi hade även med oss vår akita Ölenskjolds Goodness Gracious som blev BIM.

Den här helgen har det varit miljöträning för Niimi och Oshima som har besökt Vellingeblomman och där vandrat deras tomtestig. I övrigt har vi hämtat material för att förbereda nästa veckas start av projekt: SHIBA FUN PARK. Vi ska bygga en inhägnad på 1000m2 med diverse berikning för våra shibor. Fredrik kommer hit med sin grävmaskin så det blir spännande att se vad han kan skapa.

I shibagalleri 1 finns dagsfärska bilder på några av hundarna. Snart kommer även presentationer på våra nya godingar: Aangenaam Issei Kokuhou och Rollicks Keen Katana som vi är väldigt glada över att vi har fått hem till oss.

2012-11-04 Internationell utställning i Växjö

25 hundar anmälda

Domare: Oliver Noonan

BIR, CACIBExplorer's Z Shinsi No Memboku
2 BH, BIR-Veteran, BIS-VeteranMara-Shimas Koki's Kime Waza
3 BH, CERT, R-CACIB, Ny svensk Champion Noven's Gamagori Saki
4 BH Noven's Kochi Kami Waza BIM, CACIBNoven’s Ehime
2 BT, CERT, R-CACIB, Ny svensk champion Jbax Bi-Betsu Mago
3 BT Stämmlocks Dikusha
4 BT Mara-Shimas Aki Hantei BIR-valpNovens Niimi Bästa Avelsgrupp, BIS-2Avelsgrupp Novén's med Mara-Shimas Koki's Kime Waza + avkommor.

OBS ovanstående hämtat från Shiba No Kai´s forum. Foto Birgit Hillerby

För oss var detta troligen den sista stora utställningen för året och vi lär minnas den. Jag har alltid gillat Växjö och har två gånger innan blivit BIS placerad där. Det var 2000 med Novens Sagasu No Katsu som blev BIS valp och förra året med Rollicks Golden Samurai som också blev BIS valp. Nu var det alltså Koki som debuterade som veteran och vann BEST IN SHOW veteran, en underbar känsla! Jag brukar tacka många efter utställningar och denna gång är det verkligen likadant! Vi var inne med två valpar (akita,shiba), veteran uppfödar och avelsklass nästan samtidigt. Detta krävde viss logistik och hjälp med att hålla hundar vid förhandsgranskning mm. Tack alla ni som hjälpte oss, utan er hade det aldrig gått. Det är fantastiskt ha valpköpare och vänner som alltid ställer upp. Extra tack till Karin och Linnea på kennel Amateraso No som gjorde en stor insats och dessutom tränade vår dotter Hanna med lilla Niimi.

För vår am.akita Ölenskjolds Goodnes Gracious var det utställningsdebut, vilket gick utmärkt.

Hon blev BIR valp och skötte sig på alla sätt. Kritik: 6 months old, very nice shape, good front and rib, well placed ears and tailset, good shape. Moves with reach and drive.

Kokis avelagrupp blev BIS 2 med följande kritik:

Very nice group. Can see the similarity. Well done to the breeder and owner of the sire.

En ny champion blev det också genom ståtliga Novens Gamagori Saki som visades proffsigt av Pernilla S, stort GRATTIS Daniel.

Vår Ehime har haft en otrolig höst med BIR i Höganäs, BIR på Sofiero och nu BIM i Växjö. Nu hoppas vi på valpar i början av året efter Ehime och Sami.

2012-09-21

Förra helgen åkte Takars valpar. En flyttade till Polen, en till Bro i Småland, två till Malmö och en till Holland. Lycka till med era valpar! Vi hade besök av vår goda vän av Wilma från kennel Mara-Shimas i Holland förra helgen. Det var verkligen kul att se reaktionen på Katai och Koki när de fick träffa sin "gamla matte".

Den här helgen har också varit full av hundbesök och hundträning. Nu väntar vi med spänning på Mishimas valpar som kan komma när som helst.

2012-09-19

Det har är Novens Oshima 6v. Hon är en Kimi -Katai dotter.

2012-09-10 Japaner Japaner Japaner

Idag har det japanska filmteamet varit hemma hos oss i flera timmar. Det var roligt att få visa upp alla hundar och vi fick hjälp med namn till Takars valpar. Jag fick också shibaprylar från Japan vilket var mycket uppskattat och passade bra på min födelsedag.

2012-09-09 Utställning Sofiero

29 anmälda shibor och ett japanskt TV team på plats, då vill man ju gärna att det ska gå bra.

Liksom dagen innan var det Ehime som blev BIR och även utplockad i semifinal. Två bland tikarna kom Mishima. Bland hanarna blev en naken Katai tvåa och vår unga Kochi trea med sitt första cert. Så ännu en lyckad dag med otroliga resultat. Vår uppfödargrupp vann också och blev bästa shibagrupp. Tack alla för en fantastisk dag.

​Shibagänget och Japan TV

Intervjuer hela dagen​

Ehime BIR båda dagarna + BIS-3​

Novens Niimi BIR valp & BIS 4 SSUK​

Jag och Inkan med Novens Ehime och Novens Tejina som blev Bis-2 veteran på SSUK​

2012-09-08 Utställning Höganäs

Idag har vi varit i Höganäs på SSUK utställning. Det blev kanonresultat igen och med en shiba placerad i ALLA FINALER!

BIR VALP OCH BIS-4 NOVENS NIIMI

BÄSTA UNGHUND OCH BIS-3 UNGHUND PARNASSOS....

BIR OCH BIS-3 SAMT NY CHAMPION NOVENS EHIME

BIM MARA-SHIMAS ICHI KAANA YUSHI

BIR VETERAN OCH BIS-2 VETERAN NOVENS TEJINA

BÄSTA UPPFÖDARGRUPP OCH BIS UPPFÖDARE NOVENS

Det var verkligen en rolig dag för oss med shibor.

2012-08-26 Utställning Gotland mm

Glada nyheter från Gotland där Novens Ginza idag har blivit BIR. Stort Grattis! Här hemma är det fullt upp med miljöträning för unga hundar samt valpskötsel.

Novens Ginza BIR​

2012-08-18 Utställning Norrköping

Glada nyheter från Norrköping där Novens Miazaki debuterade i juniorklass. Det blev cert och andra bästa hane! Stort GRATTIS Lena och Dennis. Miazaki är en son till Mishiima och Koki. Här väntar vi med spänning på vad som ska komma ur Takaras gigantiska mage...

2012-08-13 Utställning Ronneby

Igår var vi i vackra Ronnebybrunnsparken. Det var 13 shibor med och vi blev både BIR och BIM samt bästa shibagrupp. Tack för trevligt sällskap, den här gången hade vi kanske för trevligt för vi var väldigt nära att missa finalen för uppfödargrpperna trots att vi var fyra stycken som satt och väntade på att bli inkallade. Till slut förstod vi att det MÅSTE vara vi NU och det var det. Roligt hade vi och utmärkta resultat blev det. Nu är det Sofiero nästa gång.

BIR Mara Shimas Ichi Kaana Yushi " Katai" 4:e bästa hane Novens Gobo Haiko.

BIM Novens De Mishima, 2 bästa tik Novens Goshoga Wara, 3 bästa tik Novens Ehime.

Samt bästa uppfödargrupp med HP

Här hemma är det spännande att vänta på Takaras valpar. Nu är det bara 10 dagar kvar. Kimi fick en valp förra veckan.

I övrigt är det en hel del miljöträning med det unga gänget.

Katai BIR​

BIR Katai BIM Mishima​

2012-07-24 Bilder på nya hundar

Här kommer bilder på vår American akita Ölenskjolds Goodness Gracious "Gracie". Vi har länge önskat att ha en stor hund och vi har alltid tyckt att american akita är en fantastisk hund. Det var faktiskt med den amerikanska akitan kenneln började för länge sedan....

Då John även har vackra shibor så har även Ölenskjolds Ichi flyttat hem till oss. tack John för underbara hundar.

​Gracie 10v

Gracie 10v​

​Gracie 14 v​

Ichi 5v​

Novens Niimi 4 mån​

​Niimi

​Mara-Shimas Kinkei Za Mirai

Mirais bror blev i helgen BIS baby på utställning i Belgien.

2012-07-08 Utställningar i Tvååker

Då är vi hemma igen efter två trevliga dagar i Tvååker med många nya priser. Förutom placeringarna nedan var det väldigt kul att se Novens Miazaki som blev andra bästa valp. Han ser väldigt trevlig ut. Kul också att Ginza visade sig så fint! Där blir det säkert ett cert till snart.

Fredag och Internationell utställning med 22 anmälda shibor.

Domare Rony Doedjins

BIRMara-Shimas Ichi Kana Yuushi CACIB
2bhkl Rollick's Golden Samurai CERT
BIMNoven's Takara CACIB​
2btkl
Noven's de MishimaR-CACIB
3btkl Noven's Goshoga WaraCERT

BIR Valp Novens Kochi Kami Waza

BIR uppfödarklass med HP Novens kennel

Lördag och nationell utställning med 25 anmälda shibor, 

Domare Nils Molin

​Takara BIR

BIR Novens Takara

2btkl Novens De Mishima

3btkl Novens Goshoga wara cert

2bhkl Mara-Shimas Ichi kana Yuushi

3bhkl Rollicks Golden Samura cert

BIR Valp Novens Kochi Kami Waza

BIR uppfödarklass med HP Novens kennel

​Sami, Rollicks Golden Samurai, är nu utställd 7 ggr. 3 ggr som valp då han blev Bir valp alla gånger samt BIS valp 2 ggr. I officiell klass är han utställd 4 ggr och har 4 cert. Tack Charlotta för denna fina och underbart snälla hund.

​Sami

​Tack för jättetrevligt sällskap under utställningsdagarna i Tvååker, särskilt TACK till Inger och Anne kennel Posh för handling och er alltid så positiva inställning!

Vi har fått två mycket välkomna nyinflyttade från Norge i hundfamiljen. Dessa kommer att presenteras inom kort.

2012-07-01 Utställning i Borås

Jag brukar ju skriva om fantastiska utställningar och nu kan jag göra det igen. Igår var det

Internationell utställning och domare var Mirco Lundén som gav oss alla välfyllda kritiklappar vilket var uppskattat.

BIRMara-Shimas Ichi Kana Yuushi CACIB
2 BH Seiichi-Sigge R-CACIB
3 BH Rollick's Golden Samurai CERT
4 BH Jbax Ju Nobiko Koda R-CERT​BIMNoven's Takara​CACIB​
2 BT Noven's Tejina
3 BT Noven's de MishimaR-CACIB
4 BT Noven's Goshoga WaraCERT​BIR Valp Novens Kochi Kami WazaBIRVeteran Noven's Tejina BIR, BISUppfödarklass m HP Noven' s (med: Takara, Tejina, Mishima & Goshoga Wara)

Att bli bästa uppfödare var en underbar känsla! Tack snälla Anne, Inger och Inkan som var med. Tre starter med uppf grupp i år och 3 placeringar. Malmö 4:a, Hässleholm 3:a och Borås 1:a.

Idag på SSUK i Borås blev Novens Tejina BIM och BIR BIS veteran!!! Grattis igen Inkan, det var repris från förra året.

Även från Bornholm kom glädjande resultat med cert för Novens Biei. Grattis fam Wetterskog.

BIR o BIM

BIS grupp

BIS grupp

Kochi Bästa shiba valp

120622 Midsommar

Trevlig midsommar önskar vi till alla våra vänner. Vi har precis kommit hem från en skön vecka på Mallorca. Tack Fredrik och Nathalie för hundpassning. Under veckan där nere kom trevliga nyheter: Utställning i Danmark den 17 juni - BIR och Köpenhamnsvinnare 12 blev Novens Goshoga Wara "Kita", jättegrattis!

Igår blev det äntligen parning mellan Takara och Katai så nu hoppas vi på valpar efter både Kimi och Takara.

120610 Nyheter från Vänersborgsutställningen

Glädjande nyheter kom igår från utställningen i Vänersborg. Bir valp igen blev Novens Miazaki, ägare Lena Nilsson och BIR blev veterantiken underbara Novens Tejina "Smilla". Grattis till Ingegerd.

120604

I helgen gjorde vi en ännu resa ner mot Holland för att hämta vår nya japanska pojke - Mara-Shimas Kinkei Za Mirai. Hans mor importerades dräktig från Japan så det är en unik kombination och ger oss möjlighet att få in en ny intressant linje. Vi får se vad det blir av lille Mirai i framtiden. Thank you very much Wilma Van Der Meer for lovely dogs and for always meeting us on diffrent places, sorry you always have to wait...but you drive to fast!.

När vi körde genom Tyskland fick vi ett glädjande SMS från Lena Nilsson som varit på första utställningen med Novens Miazaki. Han blev BIR valp i Norrköping med strålande kritik. GRATTIS. Tyvärr missade vi årets shibaspecial vilket förstås var tråkigt. Bir blev underbara "Zikka" från Explorers kennel. Nu hoppas vi på att träffa många i Borås och i Tvååker. Vi hoppas också på valpar runt den 4 augusti eftersom vi har parat Kimi med Katai.

120520 - Ny hane och Utställning i Hässleholm

Vi har fått hem vår nya hane Mara-Shimas Ichi Kana Yuushi, "Katai". Vi är mycket glada över att få ännu en fantastisk hane från vår goda vän Wilma van der Meer och hennes kennel Mara-Shimas. Katai har 10 championtitlar och många vinnartitlar. Han har alla tänder, ögon, patella U.A och HD A. Han är en mycket pigg, glad och trevlig shiba.

Igår åkte vi till Hässleholm och det blev en härlig dag.

Novens Moryama blev BIR valp, grattis till Birgit Davidsson och BIM valp blev Mara-Shimas Aki Hantei. Katai gjorde Sverige debut och fick championat och BIR bland 27 shibor, trots att han var helt naken. Han var också utplockad i gruppen. BIM blev söta Novens Goshoga Wara, "Kita" som slog Takara som alltså blev andra bästa tik. Stort GRATTIS Inger och Anne, kennel Posh. Vi blev också bästa uppfödargrupp med Takara, Mishima, Fukuyama Eichiro och GoshogaWara. Våra fantastiska valpköpare stannade till finalerna och lyckades bli BIS-3 med uppfödargruppen. Tack Anna, Anne, Inger och Lars som fixade den fina placeringen. Nu laddar vi för nästa utställning som blir Borås och därefter Tvååker.

Bilder kommer senare eftersom jag inte har min vanliga dator ännu pga flytt.

Snart kommer en annan spännande hane att dyka upp hos oss.

Bild från Helsingfors 2011.​

120507

Sista tiden har varit mer än full upp pga att vi har flyttat. Vi har köpt en gård nära där vi bodde innan. Vår nya adress är Hagavikensgård Vellinge Väster Byaväg 113 235 91 Vellinge.
Det känne jättekul och vi får gott om utrymme för träning av hundar mm.

Novens Nikko har flyttat till Göteborg och systern Niimi är kvar hos oss. Vi har också fått besök av en vacker hane från Holland som kommer att stanna hos oss. Tyvärr har vi inte haft tid för utställningar men till Hässleholm ska vi iallafall. Ev kommer en tid utan internet uppkoppling nu men förhoppningsvis blir den tiden kort.​

120318 Internationell utställning i Malmö

Igår var det stor utställning i Malmö med 30 anmälda shibor. Det var 5 valpar anmälda och vann gjorde vår Aki, Mara-Shimas Aki-Hantei. Aki blev även utplockad till semifinal i stora ringen. Novens Gamagori Saki tog ytterligare ett cert och blev 2bhkl och vann över pappa Koki som blev 3 bhkl. Grattis till kennel Viskalys som äger Saki. Grattis till Annette med Chonix Aito som blev BIR. Grattis också till Camilla med Novens Keno som fick både exellent och CK. BIM blev Novens Takara och tikcertet gick till Novens Goshoga Wara, ägare kennel Posh. Vår Yumi, Explorers Beniyumi fick exellent och CK men blev oplac i bästa tikklass. Sami var anmäld men fick stanna hemma, då han var nästan naken. Vi ställde också upp med både avelsklass och uppfödargrupp och fick HP på båda. Tack vare entusiastiska valpköpare beslöt vi att gå in i finalen med båda grupperna. Det visade sig vara ett utmärkt beslut. Kokis avelsklass med Saki, Keno. Haiko och Kita blev BIS-2. Därefter körde vi vidare med uppfödargrupp som bestod av Takara, Saki, Keno och Kita och tänk att vi blev placerade där också!. Vi blev BIS-4. Varmt tack till er alla som ställer upp och stannar till finaler! Det blev många nya rosetter den här helgen också. Nästa utställning blir Hässleholm i maj.

120225 Valputställning Hässleholm

Idag har vi varit i Hässleholm med de unga gänget. Det gick alldeles utmärkt, de skötte sig bra på sin första utställning. Bir blev Aki och Bim Kochi. Chikaro blev andra bästa hane alla med HP. Domare var Mirko Lundén. Tyvärr kunde vi inte stanna till finalen.

Ehime börjar bli tjock nu och det känns spännande med nya valpar snart.

120211

Novens Gamagori Saki har varit i Danmark på utställning. Han fick cert och blev BIR bland 11 shibor på den internationella utställning i Fredricia. Stort grattis Pernilla & Daniel på kennel Viskalys.

120130

Här kommer några bilder på de 4 yngsta.

​Mara-Shimas Aki Hantei 4 mån

Novens Kochi kami Waza 3 mån​

20120122

Igår blev det en promenad i Skanör med Koki, Chikaro, Ehime och Aki. Det var ett riktigt busväder men ändå härligt att komma ut. Idag blir det inga långa turer då jag blivit rejält förkyld. Hoppas ni som var här idag och tittade på hundar ändå fick ut något av ert besök , trots att både jag och Lars var snörvlande och hostande.

På sista tiden har jag fått många frågor om vad som är bäst, sele eller halsband. När det gäller att träna lydnadsdressyr med sin hund så skulle jag ALDRIG använda en sele. Jag tycker inte man får samma kontakt och kontroll. Många säger att de använder sele för att deras hundar drar och de vill få slut på det. Där förstår jag inte alls resonemanget, att använda en sele lär inte få hunden att dra mindre snarare tvärtom. Jag kan använda sele när en hund får dra, exempelvis vid cykelturer eller skidåkning. När man spårar vill man ju också att hunden ska ligga på, inte dra men ändå ligga på och då använder man också sele. Det kan också vara bra vid skador etc som gör det olämpligt att använda koppel. Inne i Malmö ser man ofta pittbulls i selar, jag skulle vilja påstå att många som går med sina jättehundar i selar har minimal kontroll. Det ser vi ju också i den tråkiga statistiken över skador som vissa typer av hundar orsakar. På vissa hundar borde man aldrig ha sele. När det gäller shibor kan man absolut använda sele om man tycker det fungerar bra. Dock är det inget som passar mig. Så är det ju med dressyr, det gäller att hitta det som passar en själv och som man tror på. Då brukar resultatet bli bäst.

Vi har nu anmält till valputställning i Hässleholm. Vi tar med oss Kochi, Aki och Chikaro. Det blir debut för alla tre.

20120115

Nu har Mishimas valpar åkt. De ska bo i Lund, Tvååker, Norrahammar och i Prag. Lycka till med era nya familjemedlemmar. Det har varit en hundintensiv helg här med valpköpare och kennelbesök så vi har fått träffa många trevliga människor.

Ehime är parad och nu hoppas vi på valpar i mars.

20120102

Vi blev årets shiba för tredje året i rad!! Denna gång var det Koki som vann. Det är en

stor glädje att få vara med på tio i topp listan. Vi har nr 1, 6, 7 och 10, dessutom kan vi glädjas åt nr 3 som har en Novens mamma, nr 4 är Yumis mamma, nr 5 är Samis mamma och nr två är Chikaros morfar så det är bara att glädjas åt de framgångsrika släktingarna också.

 1. ​BE CH DK UCH INT UCH LU CH NL CH SE UCH NORD V-11 Mara-Shimas Koki's Kime Waza 87
 2. SE UCH DK UCH Kazakoshi No Kuronishiki Go Yokoham 62
 3. JWW-08 C.I.B NORD UCH Seiichi-Sigge 56
 4. SE UCH SE V-07 Explorer's Q-Hime 48
 5. NORD UCH SE V-10 SE V-11 Rollick's Bright Red 42
 6. JWW-10 Noven's De Mishima 32
 7. C.I.B NO UCH NO V-09 NORD UCH NORD V-08 SE V-09 Noven's Takara 30
 8. SE UCH Okami's Jiro 23
 9. SE UCH Sesshomaru Go Tessaiga 21
 10. INT UCH, NORD UCH, LP1, LP11 NORD V-11 Explorer's Inagiru 20
 11. Noven's Ehime 20

​​20120101

Vi har inlett det nya året med utställningsträning för Chikaro, Aki och Kochi. Nu blir det korta träningspass ofta och debut i Hässleholm.

Yumi ha tränat uppletande med utmärkt resultat. I övrigt väntar vi på att para Ehime nästa vecka och kommer förhoppningsvis att ha valpar i mars.

Adress

Novens Kennel

Vellinge Väster Byaväg 113

235 91 Vellinge

Kontaktinformation
Tel.: +46(0)707523989  0707-520441
E-mail: info@novens-kennel.com